Παναγόπουλος: Η ΓΣΕΕ θα υλοποιήσει καμπάνια για να γίνει το συνέδριό της

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 04:56
Παναγόπουλος: Η ΓΣΕΕ θα υλοποιήσει καμπάνια για να γίνει το συνέδριό της

Μεγάλη καμπάνια σε εθνικό επίπεδο, με το μήνυμα ότι το συνέδριο της ΓΣΕΕ πρέπει να πραγματοποιηθεί γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, θα ξεκινήσει η συνομοσπονδία, όπως επεσήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρός της, Γιάννης Παναγόπουλος.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ο κ. Παναγόπουλος ενημέρωσε συνδικαλιστικά στελέχη για τις εξελίξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μη γίνει, λόγω επεισοδίων, το συνέδριο της ΓΣΕΕ, που είχε προγραμματιστεί αρχικά να πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα και μετά στη Ρόδο, αφήνοντας αιχμές για το ΠΑΜΕ.

Επεσήμανε ότι τα επεισόδια στη Ρόδο και στην Καλαμάτα έγιναν «αν όχι με τη συνέργεια, με την εγκληματική ανοχή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας».

Υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση τα συνδικάτα είναι εχθρός και πρόσθεσε ότι υπάρχει σύμπτωση συμφερόντων μεταξύ ΚΚΕ και κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στη διάλυση της ΓΣΕΕ.

Τόνισε ότι οι δυνάμεις που έχουν αποφασίσει «να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα στη ΓΣΕΕ» θα ασκήσουν αστικές και ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στα συνέδρια.

Ένταση επικράτησε όταν στην εκδήλωση προσπάθησαν να παρέμβουν μέλη της «Εργατικής Ενότητας» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ. Ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε τον κ. Παναγόπουλο «επικεφαλής της συνδικαλιστικής μαφίας».

Παρουσίαση της έκθεσης του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση 

Νωρίτερα στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκε και στη Θεσσαλονίκη μετά την παρουσίασή της στην Αθήνα η έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) /ΓΣΕΕ για την οικονομία και την απασχόληση. Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία, ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Αργείτης, σημείωσε ότι είναι λανθασμένο το συμπέρασμα ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η χορήγηση της 13ης σύνταξης δεν μεταφράστηκε σε ανάπτυξη. Όπως ανέφερε, τα νοικοκυριά χρωστάνε και είναι αβέβαιο το αν η αύξηση του εισοδήματός τους θα μεταφραστεί σε άνοδο της κατανάλωσης.

Ο κ. Αργείτης επεσήμανε ότι οι δείκτες της οικονομίας βελτιώθηκαν και ότι η οικονομία θα συνεχίσει να κινείται με θετικό πρόσημο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι ριψοκίνδυνο να λέμε ότι η οικονομία θα φτάσει γρήγορα σε διατηρήσιμη μεγέθυνση. 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 04:56