Κατηγορούμενος και για κακούργημα θα καθίσει οριστικά και αμετάκλητα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη δυσώδη υπόθεση των «στημένων» αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Παρά την προσπάθειά του να πέσει… στα μαλακά και να γλυτώσει την παραπομπή του σε δίκη για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων, τελικά δεν τα κατάφερε. Έτσι, ο κ. Μαρινάκης θα χρειαστεί να λογοδοτήσει όχι μόνο για σύσταση συμμορίας, αδίκημα το οποίο τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ’ αρ. 804/17.4.2019 απόφασή του «απέκρουσε» την επιχείρηση να πέσει στα… μαλακά ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κάτι που αποτελούσε το «κορυφαίο στοίχημα» για τη μεγάλη εκκρεμότητά του με τη Δικαιοσύνη, αναφορικά με τους «στημένους» ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αναίρεση του αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή κατά του βουλεύματος για τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη ο Βαγγέλης Μαρινάκης κι άλλα 27 άτομα. Συγκεκριμένα, οι ανώτατοι δικαστές αρνήθηκαν να κάνουν δεκτό το αίτημα του κ. Ζαχαρή να δικαστούν οι κατηγορούμενοι μόνο για πλημμέλημα κι όχι και για κακούργημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως η αναίρεση είχε ζητηθεί την τελευταία ημέρα της προβλεπόμενης προθεσμίας προκειμένου να «καταπέσει» η κακουργηματική κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνων. Δύο ημέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας είχε υποβληθεί το τέταρτο αίτημα αναίρεσης του κ. Μαρινάκη. 

Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στο σκαμνί θα καθίσουν επίσης οι: 

– Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)

– Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)

– Άρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΠΟ)

– Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ)

– Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)

– Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής)

– Θανάσης Μπριάκος (πρώην αρχιδιαιτητής)

– Κώστας Ιωαννίδης, Γιάννης Κάμπαξης, Απόστολος Αμπάρκιολης, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητές)

– Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Βέροια)

– Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας)

– Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρόμητου)

– Κώστας Μπάρμπας, Δημήτρης Αμαραντίδης, Ηλίας Ιωάννου, Αλέξανδρος Καλογέρης, Δημήτρης Μάνος, Χαράλαμπος Παυλίδης, Γιώργος Σκαθαρούδης, ​Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστές Βέροιας)

– Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος)

– Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής ΠΑΕ Ατρόμητος)

– Γιάννης Κομπότης (πρώην πρόεδρος ΠΑΕ Λεβαδειακός).

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης