H πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη προσήλθε ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η Γεωργία Τσατάνη έχει κατηγορήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για παρεμβάσεις στο έργο της, στην υπόθεση του εκλιπόντα πλέον Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδει. Η Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει χειριστεί πολύ σημαντικές υποθέσεις, όπως το Βατοπέδι, την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία και έθεσε στο αρχείο, δεχόμενη επικρίσεις για την ενέργειά της αυτή, καθώς και υποθέσεις εξοπλιστικών, έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης το 2016.

Παρεμβάσεις στο έργο της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καταγγέλλει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσατάνη στην Προανακριτική, την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κ. Τσατάνη φέρεται να έχει δηλώσει:

«Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων και σε εξέλιξη προκαταρκτικής έρευνας μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει τη σύσκεψη γιατί έχει ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεσή μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής:

Επικοινώνησε μαζί μου ο Βαξεβάνης για να με ρωτήσει για την υποψηφιότητα Ντογιάκου. Εγώ του αρνήθηκα την οποιοδήποτε συζήτηση και τότε αυτός μου απάντησε “Μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς…”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθημερινά τα έντυπα του Βαξεβάνη με στοχοποιούσαν ως δήθεν διεφθαρμένη εισαγγελέα λόγω της υπόθεσης Βγενοπούλου .

Η κ. Τσατάνη φέρεται να δήλωσε πως την «απείλησε» ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: 

Γ. Τσατάνη: «Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα Βαξεβάνη με τίτλο “Ένα βήμα πριν τη δίωξη”. Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα επίσης του Βαξεβάνη με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι “Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα”.

Μου έγινε πειθαρχικό μετά από καταγγελία Βαξεβάνη που απηλλάγη». 

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τσατάνη είπε:

Γ. Τσατάνη: «Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε:
“Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου”. 

Σε άλλο σημείο ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: 

«Επειδή αρχειοθετήθηκε η υπόθεση αλλάζει το πειθαρχικό και δόθηκε δικαίωμα ελέγχου από την πρόεδρο του ΑΠ που μέχρι τότε δεν υπήρχε και ξεκίνησε η πειθαρχική μου δίωξη. Έγινε αλλαγή νόμου μόνο και μόνο για να διωχθώ». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Θανάση Πλεύρη, η κ. Τσατάνη φέρεται να είπε:

Θ. Πλεύρης: Ο κ Παπαγγελόπουλος εισήλθε στη σύσκεψη με τους εισαγγελείς χωρίς να έχει δικαίωμα;
Γ. Τσατάνη: Δεν είχε δικαίωμα και αντέδρασα, μου είπε ότι ενδιαφέρεται ο ίδιος
Πλεύρης: Στις 14.11 σας ζήτησε να επιστρέψετε φάκελο σε κα Ράικου;
Γ. Τσατάνη: Ναι για να ασκηθούν διώξεις όπως είπε
Πλευρης: Είχε δικαίωμα να σας ζητήσει να επιστρέφετε φάκελο;
Γ. Τσατάνη: Προφανώς όχι
Θ. Πλεύρης: Στις 22.11. 15 σας ζήτησε επιστροφή του φακέλου με πιέσεις;
Γ. Τσατάνη: Όχι με πιέσεις, εκβιαστικά μου είπε «ακόμη δεν γύρισες τον φάκελο, γιατί δεν τον γύρισες; Εάν δεν συμμορφωθείς θα αρχίσει άγριος πόλεμος σε βάρος σου. Συμμορφώσου, να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου.

Θ. Πλεύρης: Μετά ξεκίνησε ο πόλεμος;

Γ. Τσατάνη: Ναι, δέχθηκα πειθαρχική δίωξη από επιστολή Βαξεβάνη και αρχειοθετήθηκε, μετά άλλαξε ο νόμος και ανέλαβε η κα Θάνου που έκανε και τη δίωξη και την κρίση. Παράλληλα δέχθηκα στοχοποίηση από δημοσιεύματα κυρίως μέσω Βαξεβάνη.
 

Θ. Πλεύρης: Καταγγέλλετε δηλαδή ότι δεχθήκατε πιέσεις εκβιαστικές από κ Παπαγγελόπουλο, δεν ενδώσατε και υπήρξε πόλεμος σε βάρος σας με δημοσιεύματα και πειθαρχικά; Διότι τα ίδια λένε και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Ράικου, Αθανασίου Αγγελής;

Γ. Τσατάνη: Εγώ αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα όχι μόνο δημοσιεύματα αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση
Θ. Πλεύρης: Την πειθαρχική σας δίωξη την ανέλαβε η κα Θάνου, τότε πρόεδρος του ΑΠ και μετέπειτα νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ είχε αρχειοθετηθεί η υπόθεση;
Γ. Τσατάνη: Ναι 

 

Γ. Τσατάνη: Υπήρξε μια εξευτελιστική στοχοποίησή μου.
Θ. Πλεύρης: Από τον Παπαγγελόπουλο; Δηλαδή κάποιοι πήραν τα λεγόμενά του και τα έκαναν προκήρυξη;
Λάππας: Όχι μόνο, έγραψε και την προκήρυξη.
Λάππας: Γνωρίζετε αν ο Παπαγγελόπουλος έχει παρέμβει στην υπόθεση Νοβάρτις;
Γ. Τσατάνη: Δεν γνωρίζω τίποτα. 

Θ. Πλεύρης : Μας είπατε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να συμμετέχει σε μια σύσκεψη στις 10/7/15 με Κύπριους δικαστικούς . Ήταν νόμιμη η συμμετοχή του;

Γ. Τσατάνη: Ήταν παράτυπη η συμμετοχή του 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης