Σε έναν απολογισμό των δράσεων των τελευταίων τριάμισι χρόνων για τη μονάδα φιλοξενίας ΑμεΑ των Λεχαινών προχώρησε -με ανακοίνωση που εξέδωσε- το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας ως απάντηση σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με τα συμβάντα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στη μονάδα των Λεχαινών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, που εποπτεύει τη μονάδα, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Από τον Μάρτιο του 2016 η διοίκηση σε συνεργασία με το χαρτοφυλάκιο της Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, φορέα εποπτευόμενο από το Υπ. Υγείας, και τον διεθνή Οργανισμό Lumos, ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα παρέμβασης με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2018 άρθηκαν και οι τελευταίοι περιορισμοί φιλοξενούμενων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη γίνεται αναφορά στη χρηματοδότηση, στις προσλήψεις προσωπικού, στη λειτουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης και στην προμήθεια κινητών μονάδων.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «όσον αφορά το καταγγελθέν στο Δ.Σ. περιστατικό ότι βρέθηκε φιλοξενούμενος περιορισμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, η διοίκηση, ως όφειλε, έχει προβεί στις απαιτούμενες σύννομες ενέργειες για τη διαλεύκανση του γεγονότος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης