Πέθανε σε ηλικία 97 ετών η Εριέττα Λάτση – Τσουκαλά, σύζυγος του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση και μητέρα των τριών παιδιών τους, του Σπύρου, της Μαργαρίτας και της Μαριάννας. 

Η Εριέττα Λάτση γεννήθηκε το 1925. Ήταν κόρη ευκατάστατου φούρναρη από τον Πύργο, ο οποίος δεν ήθελε να παντρευτεί η κόρη του τον γιό του ταβερνιάρη Σπύρου Λάτση. Τελικά ο Γιάννης Λάτσης αποφάσισε να κλέψει την μέλλουσα σύζυγο του και ο γάμος τους έγινε το 1940 όταν η Εριέττα ήταν 16 ετών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εριέττα Λάτση στήριξε τον σύζυγο του σε όλες τις επιχειρηματικές επιλογές του και έμεινε στο πλευρό του έως τον θάνατο του, το 2003. Υπήρξε συνιδρύτρια και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο εξέδωσε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση στο άγγελμα του θανάτου της Συν-ιδρύτριας και Προέδρου του Εποπτικού του Συμβουλίου Εριέττας Ιωάννου Λάτση συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα ακόλουθα:

-Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος στην οικογένεια της εκλιπούσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Να αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες προς ένδειξη πένθους στα γραφεία του Ιδρύματος για 5 ημέρες.

-Να αργήσουν τα γραφεία του Ιδρύματος στις 29 Δεκεμβρίου 2022.

-Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον Τύπο».

Η Εριέττα Λάτση ανάμεσα στον σύζυγο της και τον ηθοποιό Κίφτον Γουέμπ στα γυρίσματα της ταινίας "Το Παιδί και το Δελφίνι"

Η Εριέττα Λάτση με την κόρη της, Μαριάννα

 

Η Εριέττα Λάτση με τον Γιάννη Λάτση την εποχή του γάμου τους

Ο Γιάννης και η Εριέττα Λάτση με την κόρη τους Μαριάννα σε επίσκεψη στην Αίγυπτο την δεκαετία του 1950

Το ζεύγος Λάτση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης