Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τον απόλυτο εφιάλτη που λίγο έλειψε να της στοιχίσει την ίδια της τη ζωή έζησε πριν από μερικές ημέρες μία 70χρονη γυναίκα στο σπίτι της στο Πέραμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, ήταν απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου, όταν πέντε άτομα, δύο άνδρες και τρεις γυναίκες, όλοι Ρομά, εισέβαλαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, η οποία αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, και της ζήτησαν να τους παραδώσει ό,τι χρήματα είχε στη διάθεσή της. Εκείνη αντέδρασε και τότε οι δράστες την έσπρωξαν με δύναμη, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει στο έδαφος και, έπειτα από λίγο, να χάσει τις αισθήσεις της.

Οι δράστες, αφού έκαναν το σπίτι άνω-κάτω, κατάφεραν να εντοπίσουν ένα κουτί με κοσμήματα. Όμως, λίγο πριν φύγουν, οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από τον γαμπρό της γυναίκας, ο οποίος, αφού κατάλαβε τι ακριβώς συμβαίνει, άρχισε να κινείται προς το σπίτι της 70χρονης προκειμένου να επέμβει. Τότε οι δράστες το έβαλαν στα πόδια και επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό φορτηγάκι, με το οποίο, όπως προέκυψε αργότερα, πουλούσαν λουλούδια. Μάλιστα, αρχικά κινήθηκαν με το αυτοκίνητο προς την κατεύθυνση του άνδρα με σκοπό να τον τραυματίσουν. Έτσι και έγινε. Τον παρέσυραν και τον έριξαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ελαφρά.

Ωστόσο, κατά την αναταραχή που προκλήθηκε, δεν κατάφεραν και οι πέντε δράστες να μπουν στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα μία από τις τρεις γυναίκες να αποχωρήσει από το σημείο πεζή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό ήταν και το λάθος της. Κι αυτό διότι οι άνδρες της Ασφάλειας Περάματος έπειτα από επισταμένες έρευνες ανακάλυψαν πως η γυναίκα που το έσκασε πεζή επιβιβάστηκε ύστερα από λίγα λεπτά σε ένα ταξί, το οποίο και τη μετέφερε στα Άνω Λιόσια. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να εντοπίσουν τον οδηγό ταξί και του ζήτησαν να υποδείξει το σημείο όπου άφησε τη γυναίκα. Έτσι και έγινε.

Τις βραδινές ώρες, λοιπόν, της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου αναγνωρίστηκε η γυναίκα και το πρωί της επόμενης ημέρας έγινε έρευνα στο σπίτι της. Παράλληλα, από τις αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκε ένας από τους δράστες της ληστείας, ο οποίος αναγνωρίστηκε τόσο από την παθούσα όσο και από τον γαμπρό της. Πρόκειται, μάλιστα, για άτομο σεσημασμένο, το οποίο εμπλέκεται και σε άλλες ληστείες και κλοπές.

Όσον αφορά στην 70χρονη, μετά την επίθεση μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο με αιμάτωμα στο κεφάλι, ωστόσο η κατάστασή της θεωρείται σταθερή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης