Δύο επίδοξοι ληστές ηλικίας 40 και 51 ετών συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης, λίγη ώρα αφότου εισέβαλαν σε φαρμακείο στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες μπήκαν σε φαρμακείο της οδού Θεσσαλονίκης και χτύπησαν την ιδιοκτήτρια στην προσπάθειά τους να αφαιρέσουν χρήματα από το ταμείο. Οι δύο άντρες κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το χρονικό της ληστείας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο 40χρονος εισήλθε στο φαρμακείο και με την απειλή πιστολιού επιχείρησε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό του ταμείου. Η ιδιοκτήτρια όμως του φαρμακείου που βρίσκονταν εντός του καταστήματος, κινήθηκε προς το μέρος του και προσπάθησε να τον αποτρέψει. Αμέσως, ο 40χρονος επιτέθηκε στη γυναίκα, η οποία επιχείρησε να απωθήσει τις βίαιες κινήσεις του, έως ότου ο 40χρονος να τη χτυπήσει στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου και να τραπεί σε φυγή. Σε κοντινή απόσταση από το φαρμακείο τον περίμενε ο 51χρονος συνεργός του εντός του αυτοκινήτου.

Ο 40χρονος έτρεξε και επιβιβάστηκε γρήγορα στο αυτοκίνητο. Ωστόσο, μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών, που έσπευσαν στο σημείο της ληστείας, εντοπίστηκαν στην Ομόνοια.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το εν λόγω όχημα και μετά από έλεγχο που ενήργησαν στους επιβαίνοντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστό τραπεζογραμμάτιο και χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της διαπραχθείσας ληστείας σε απόπειρα.

Από έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων σε Αθήνα και Ασπρόπυργο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • περίστροφο,
  • δύο ξίφη 50 και 40 εκ. με τις θήκες τους,
  • σπαθί,
  • μαχαίρι,
  • τρία φυσίγγια,
  • τιμαλφή,
  • πλήθος φαρμακευτικών δισκίων και καψουλών,
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης