Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, με βάση την παραγγελία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή, ο οποίος διενέργησε την έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis.

Η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη για τα εξής αδικήματα: κατάχρηση εξουσίας (κακούργημα), κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση, ψευδής βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση, παραβίαση δικαστικού απορρήτου και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων (πλημμελήματα). Η δικογραφία έχει ήδη διαβιβαστεί προκειμένου να χρεωθεί σε ανακριτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τύχη της κυρίας Τουλουπάκη θα κριθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα κληθεί να αποφανθεί για το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και το τι μέλλει γενέσθαι με τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Παράλληλα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση με βάση τα περιγραφόμενα στο πόρισμα του δεύτερου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος σε σχέση με την Ελένη Τουλουπάκη ζητεί αρχειοθέτηση.

Η νέα εισαγγελική έρευνα θα αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή, την τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, οι οποίοι είχαν εξεταστεί τόσο κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής ενώπιον του Αρείου Πάγου όσο και ενώπιον της Βουλής για την «υπόθεση  Παπαγγελόπουλου», όπως επίσης και για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Novartis Νίκο Μανιαδάκη και Κων. Φρουζή, καθώς και για τον μάρτυρα Ν. Μανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους δύο επίκουρους Χρ. Ντζούρα και Χρ. Μανώλη, ο φάκελος μπαίνει στο αρχείο, καθώς και οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα «ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος τους». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης