Σε «Βενετία» μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι του Πύργου από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την ευρύτερη περιοχή, ενώ τουλάχιστον 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Αργυρόπουλος, δήλωσε πως «από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια και 20 επιχειρήσεις, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην περιοχή, που απεικονίζει το μέγεθος της ζημιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρόπουλο, ήδη τρία συνεργεία συμμετέχουν στην καταγραφή των ζημιών. Ειδικότερα, συνεργείο μηχανικών προχωρά στην καταγραφή ζημιών στις υποδομές, ένα άλλο συνεργείο της Πρόνοιας καταγράφει ζημιές σε οικοσκευές σπιτιών, ενώ συνεργείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφει τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, «μηχανήματα καθαρίζουν δρόμους, ενώ έχουμε στείλει αίτημα στην Πολιτική Προστασία, ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Πύργου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». 

Φωτογραφίες: iliaoikonomia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης