Πυροσβέστες Ηπείρου: «Στις ξένες δυνάμεις κάνετε τελετές υποδοχής, ενώ εμείς πεταμένοι σαν τσουβάλια»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, 15:57
Πυροσβέστες Ηπείρου: «Στις ξένες δυνάμεις κάνετε τελετές υποδοχής, ενώ εμείς πεταμένοι σαν τσουβάλια»

Του Κωνσταντίνου Διονυσόπουλου

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης των πυροσβεστών που μετακινήθηκαν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Πόρτες Αχαΐας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

«Εάν είναι αυτός ο σχεδιασμός που έχετε για φέτος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, θα αποτύχετε, να το ξέρετε, γιατί προφανώς δεν έχετε σχέδιο», τονίζουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η καταγγελία αναφέρει:

«Εάν είναι αυτός ο σχεδιασμός που έχετε για φέτος για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, θα αποτύχετε, να το ξέρετε, γιατί προφανώς δεν έχετε σχέδιο, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου σάς το είχε τονίσει πριν δέκα ημέρες.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου που μετακινήθηκαν στις πυρκαγιές της Δυτικής Ελλάδος, και συγκεκριμένα στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Πόρτες Αχαΐας από την Κυριακή 3/7/2022 με διπλά πληρώματα έτσι ώστε να εργάζονται μια ημέρα και να ξεκουράζονται μια ημέρα για να ριχθούν ξανά στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα, θεωρητικά οι συνθήκες διαβίωσης πρέπει να είναι οι πρέπουσες και ανθρώπινες.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου δικαιώθηκε για ακόμη μια φορά πως δεν υπάρχει σχεδιασμός στη μετακίνηση των πυροσβεστών στο να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και με τον τρόπο αυτόν μας κάνουν αναποτελεσματικούς και εξαντλείται το προσωπικό. Δεν γίνεται οι αλλαγές να γίνονται με τρόπο που να κουράζει ακόμη περισσότερο τον Έλληνα πυροσβέστη. Δεν γίνεται η φυσική και πολιτική ηγεσία να κωφεύει για άλλη μια φορά εις βάρος του Έλληνα πυροσβέστη. Πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι με οικογένειες, εκτός αν το σεβαστό Αρχηγείο μάς θεωρεί απλώς αριθμούς!!!

Στις ξένες δυνάμεις κάνετε τελετές υποδοχής, ενώ εμείς πεταμένοι σαν τσουβάλια, με κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων, από τη στιγμή που ο Covid-19 είναι σε έξαρση ξανά, με κίνδυνο να μολυνθούν και να μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειες των συναδέλφων.

Επίσης, δεν πιστεύουμε να μένουν σε τέτοιες άθλιες εγκαταστάσεις, γιατί μάλλον δεν θα έρθουν ξανά.

Τα παλαμάκια και το φιλότιμο ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022, 16:24