Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο κτηνοτρόφων για τουλάχιστον πέντε ώρες στην περιοχή της Λοκρίδας από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow.gr, ο δήμος Λοκρών ειδοποιήθηκε για εγκλωβισμένους άνδρες στην… ορεινή Οπουντία και πιο συγκεκριμένα μετά το σημείο Νταρδέζα σε μια τοποθεσία που λέγεται Γκάτζα και βρίσκεται απέναντι από τα Σκροπονέρια. Είναι μετά τη Λάρυμνα και διοικητικά ανήκει στο Μαρτίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από εντολή του δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ και με επικεφαλή τον αντιδήμαρχο Πάνο Καπουκίνη, μισθώθηκε μεγάλο χωματουργικό μηχάνημα για τη διάνοιξη του δρόμου και ξεκίνησαν για το σημείο προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τους κτηνοτρόφους που είχαν εγκλωβιστεί λόγω του χιονιού, σε μεγάλο υψόμετρο (πάνω από 800 μέτρα) στο ποιμνιοστάσιό τους. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετά σημεία το χιόνι ξεπερνούσε ή και έφτανε το 1.5 μέτρο!

Τελικά λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αφού το γκρέιντερ κατάφερε να ανοίξει τον δρόμο και να φτάσει ως το ποιμονιοστάσιο που βρίσκονταν οι 2 κτηνοτρόφοι που ήταν σώοι και αβλαβείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης