Πολιορκήθηκε το στρατόπεδο "Κυριαζή" στη Λέσβο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020, 19:38
Πολιορκήθηκε το στρατόπεδο "Κυριαζή" στη Λέσβο

Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης, Νίκος Χριστοφάκης

Oι κάτοικοι της Μυτιλήνης πολιόρκησαν στην περιοχή Παγανή το στρατόπεδο Κυριαζή στο οποίο φιλοξενούνται οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αποβιβαστεί στο νησί. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στις θέσεις Καράβα και Διαβολόρεμα επιστρέφουν σταδιακά προς την πρωτεύουσα Μυτιλήνη για να εισέλθουν στο στρατόπεδο γύρω από το οποίο οι κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές και τους αναμένουν. Η κατάσταση είναι έκρυθμη.

Οι πολιορκητές του στρατοπέδου απειλούν να μην αφήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις να κλείσουν μάτι όλη τη νύχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκονται συνομιλίες μεταξύ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας από τη μια , των Αρχών και της Αστυνομίας από την άλλη προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στο ολοκληρωτικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η εκστρατευτική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ήδη δε Λέσβο και Χίο έχουν καταγραφεί 43 αστυνομικοί τραυματίες και ο αριθμός αυτός αναμένεται να μεγαλώσει όσο περνούν οι μέρες και συνεχίζονται οι συγκρούσεις. Υπάρχουν και διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα οι οποίες δεν έχουν επίσημο χαρακτήρα οι οποίες κάνουν λόγο για δύο τραυματίες αστυνομικούς από σκάγια κυνηγετικής καραμπίνας, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν δεν ειπωθούν όλα επίσημα και ξεκάθαρα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

 

Γύρω στις 19.30 έγινε γνωστό πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί στο Μαξίμου τον Περιφερειάρχη Βορείοανατολικού Αιγαίου Κ. Μουντζούρη προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ήδη ολοκληρωτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική τακτική.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020, 00:12