Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη στον ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν οι πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της απαγωγής της Ευανθίας Φραγκογιώργη, συντρόφου του Άρη Θεοδωρίδη.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, είναι ένας από τους πλέον έμπιστους συνεργάτες και φίλους του εφοπλιστή, ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Αμπντέλ Ραούφ, ο οποίος είχε οργανωτικό ρόλο στην απαγωγή, που έγινε στις 19 Ιουνίου του 2009, στο Παλαιό Φάληρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο Ραούφ, οδηγούσε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Ευανθία Φραγκογιώργη, προσποιούμενος ότι και εκείνος είχε απαχθεί από τους δράστες, αλλά αφέθηκε ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε μέσω των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν οι δράστες είκοσι ημέρες πριν την απαγωγή της 74χρονης. Ο ένας από τους συλληφθέντες, αλβανικής καταγωγής, ομολόγησε όλα όσα είχαν συμβεί και αποκάλυψε στους αστυνομικούς το ρόλο που διαδραμάτισε το κάθε μέλος. 

Η σπείρα και ο “εγκέφαλος”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι μήνες μετά, η Aσφάλεια Αττικής διαλεύκανε την υπόθεση και στέλνει ενώπιον της Δικαιοσύνης πέντε άτομα, ενώ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό άλλων τριών, οι οποίοι εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει στην Αλβανία και εναντίον τους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Χθες, συνελήφθησαν δύο Αιγύπτιοι, ο Ραούφ και ο Γιασέρ –εργαζόταν στη ναυτιλιακή εταιρεία του Θεοδωρίδη- και τρεις Αλβανοί.

Την ίδια ώρα, αναζητείται ένα ακόμη άτομο, επίσης αλβανικής καταγωγής. Πρόκειται για έναν 29χρονο, ο οποίος έπαιζε το ρόλο του διαπραγματευτή και η φωνή του έχει ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο 29χρονος ήταν ο “εγκέφαλος” της σπείρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η σύζυγός του αγόρασε πρόσφατα ένα σπίτι αξίας 140.000 ευρώ στην Αλβανία, με χρήματα που εκτιμά η αστυνομία ότι προέρχονται από τα λύτρα που κατέβαλε ο Άρης Θεοδωρίδης. 

Αρχικά, οι δράστες ζητούσαν 5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να απελευθερώσουν την 74χρονη, ωστόσο μετά από διαπραγματεύσεις που έκανε ο ίδιος ο εφοπλιστής, το ποσό κατέβηκε στα 1.800.000 ευρώ. Από τα λύτρα, έχουν εντοπιστεί μόλις επτά χαρτονομίσματα, έξι των 200 ευρώ και ένα 100 των ευρώ, στο Σχηματάρι, την Αθήνα και το Αγρίνιο.

Ο γνωστός εφοπλιστής, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και τα οποία «δένουν» την υπόθεση, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει και να πιστέψει ότι πίσω από την απαγωγή βρισκόταν ο Μοχάμεντ Αμπντέλ Ραούφ. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που επί 20 χρόνια διέμενε στο σπίτι του Θεοδωρίδη, ήταν ο καπετάνιος του σκάφους του και ο προσωπικός του οδηγός.

Η Ευανθία Φραγκογεώργη απήχθη τον Ιούνιο του 2009. Μετά από οκτώ ημέρες ομηρίας και την καταβολή περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ ως λύτρα από τον εφοπλιστή – ο οποίος ουσιαστικά χειρίστηκε μόνος του την υπόθεση, χωρίς να ειδοποιήσει την αστυνομία- αφέθηκε ελεύθερη στον Βοτανικό.

/bestof/dilwseis dikigorou theodoridi01.flv

Διαβάστε επίσης:

«Εγώ βοήθησα τη σύντροφο του εφοπλιστή Θεοδωρίδη»
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009, 19:12.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης