Προς την επιβολή αυστηρού lockdown οδεύουν δύο ακόμα περιοχές της χώρας, σύμφωνα με όσα εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι στην τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών εισηγείται καθολικό lockdown για τον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού και για την Κάλυμνο, επειδή παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα το τελευταίο διάστημα, αλλά και λόγω της εμφάνισης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτροπή εξετάζει και άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο οι ειδικοί εισηγούνται να μπει στις «κόκκινες» περιοχές, όμως, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα GRtimes.gr, ο δήμαρχος Ηρακλείου βρέθηκε προ εκπλήξεως επειδή δεν περίμενε τόσο αυστηρή εισήγηση. Ο δήμαρχος Ηρακλείου είπε ότι παρ’ όλο που υπάρχουν κρούσματα, η περιοχή δεν βρίσκεται σε ακραίο επίπεδο, με τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο να είναι επαρκής και παράλληλα δήλωσε τα εξής: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω την εισήγηση για τόσο αυστηρά μέτρα στην πόλη μας. Ομολογώ ότι είναι μία εξέλιξη που δεν περίμενα, παρόλο που ο Υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχαν κάνει συστάσεις για προσοχή και τήρηση των μέτρων. Η κίνηση στο κέντρο του Ηρακλείου είναι αυξημένη, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σημειώνονται ιδιαίτεροι συνωστισμοί σε πλατείες και πάρκα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν οριστικοποιηθεί η απόφαση, προτρέπω τους πολίτες να υπακούσουν τα μέτρα, όσο σκληρά και να είναι. Θα πω στους πολίτες να κάνουν υπομονή, με κεφαλαία γράμματα!»

Σε σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να προχωρήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 18:00 το απόγευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης