Προς καθολικό lockdown Εύοσμος-Κορδελιό και Κάλυμνος - Εισηγήσεις για να μπει το Ηράκλειο στις «κόκκινες» περιοχές

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 16:14
Προς καθολικό lockdown Εύοσμος-Κορδελιό και Κάλυμνος - Εισηγήσεις για να μπει το Ηράκλειο στις «κόκκινες» περιοχές

Προς την επιβολή αυστηρού lockdown οδεύουν δύο ακόμα περιοχές της χώρας, σύμφωνα με όσα εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι στην τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών εισηγείται καθολικό lockdown για τον δήμο Ευόσμου-Κορδελιού και για την Κάλυμνο, επειδή παρουσιάζουν επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα το τελευταίο διάστημα, αλλά και λόγω της εμφάνισης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη. 

Η επιτροπή εξετάζει και άλλες περιοχές της χώρας, όπως το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο οι ειδικοί εισηγούνται να μπει στις «κόκκινες» περιοχές, όμως, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα GRtimes.gr, ο δήμαρχος Ηρακλείου βρέθηκε προ εκπλήξεως επειδή δεν περίμενε τόσο αυστηρή εισήγηση. Ο δήμαρχος Ηρακλείου είπε ότι παρ’ όλο που υπάρχουν κρούσματα, η περιοχή δεν βρίσκεται σε ακραίο επίπεδο, με τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο να είναι επαρκής και παράλληλα δήλωσε τα εξής: «Δεν μπορώ να ερμηνεύσω την εισήγηση για τόσο αυστηρά μέτρα στην πόλη μας. Ομολογώ ότι είναι μία εξέλιξη που δεν περίμενα, παρόλο που ο Υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχαν κάνει συστάσεις για προσοχή και τήρηση των μέτρων. Η κίνηση στο κέντρο του Ηρακλείου είναι αυξημένη, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σημειώνονται ιδιαίτεροι συνωστισμοί σε πλατείες και πάρκα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν οριστικοποιηθεί η απόφαση, προτρέπω τους πολίτες να υπακούσουν τα μέτρα, όσο σκληρά και να είναι. Θα πω στους πολίτες να κάνουν υπομονή, με κεφαλαία γράμματα!»

Σε σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να προχωρήσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις 18:00 το απόγευμα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021, 16:26