Με μικροποσά από πέντε έως οκτώ ευρώ κατηγορείται ότι προσπαθούσε να εξαγοράσει ερωτικές υπηρεσίες από έναν 16χρονο, ο 53χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες μέσα στο αυτοκίνητό του, σε παράδρομο της Εθνικής οδού, στη Μεταμόρφωση, κατηγορούμενος για απόπειρα γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Παρά τη …συντριβή που δήλωσε ότι αισθάνεται ο 53χρονος, δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για τις «αγνές» προθέσεις του και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, με τριετή αναστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, σύμφωνα με την κατηγορία, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση και απέρριψε το αίτημά του για την  αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου.

Ο 53χρονος υποστήριξε στην απολογία του πως με το 16χρονο αγόρι είχαν γνωριστεί μέσω facebook και πως μιλούσαν μεταξύ τους για το ποδόσφαιρο, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει την ηλικία του. Όσο για το «παζάρι» που καταγράφεται στη δικογραφία που γινόταν μεταξύ τους για χρήματα, ο 53χρονος ισχυρίστηκε πως έκανε… χιούμορ, λέγοντας πάντως ότι του έδινε χρήματα γιατί ο 16χρονος τα είχε ανάγκη.

Την οικονομική δοσοληψία μεταξύ τους επιβεβαίωσε ο 16χρονος, στην κατάθεσή του η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο. «Μου έστελνε ερωτικά μηνύματα, δεν με ρώτησε πόσων ετών είμαι. Μου είπε να πάμε για καφέ. Θα μου έδινε χρήματα.
Βρεθήκαμε στην εθνική οδό στο ύψος της Λένορμαν. Στο όχημα μπήκα με τη θέλησή μου, μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα, δεν πρόλαβε να ασελγήσει πάνω μου. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν έρχονταν οι αστυνομικοί», υποστήριξε ο ανήλικος στους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και ο συνήγορος του 53χρονου ζήτησε η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και να κληθεί σε κατάθεση ο 16χρονος, το αίτημά του, δεν έγινε δεκτό το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση της κατάθεσης του ανηλίκου.

Ο 53χρονος  που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ήταν  στο αυτοκίνητο του, μαζί με τον ανήλικο κατηγορείται είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού έναντι χρημάτων με τον ανήλικο μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αντάλλαξαν.

Ο 53χρονος είπε στην απολογία του πως δεν έκανε τίποτα και ξέσπασε σε κλάματα προκειμένου να πείσει για τους ισχυρισμούς του.

«Γνωριστήκαμε στο facebook, μιλούσαμε 3 μήνες. Στο facebook μιλάς με διάφορους και μπορείς να πεις διάφορα. Δεν μου έλεγε την ηλικία του. Συζητούσαμε για ποδόσφαιρο. Εμφανισιακά φαινόταν μεγαλύτερος. Είχαμε συναντηθεί 2-3 φορές και μιλούσαμε για αθλητικά. Εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 11 για μια βόλτα στην Κηφισιά. Πήγαμε προς την εθνική οδό για να κάνω την ανάγκη μου.
Δεν γνωρίζω γιατί είχε βγάλει την μπλούζα, πιθανόν να ζεστάθηκε, δεν του το ζήτησα εγώ. Η θέση του συνοδηγού ήταν κατεβασμένη, γιατί φοβήθηκε τους αστυνομικούς, είναι Αλβανός ρομά».

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που αντάλλαξε με τον 16χρονο, ο 53χρονος ισχυρίστηκε: «Είναι αποσπάσματα από διαφορετικές μέρες και συνομιλίες. Μπορούν να παρερμηνευτούν. Κάνουμε και χιούμορ. Κατά καιρούς μου είχε ζητήσει χρήματα γιατί είχε ανάγκη.»

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η σύντροφος του 53χρονου. Εξέφρασε τη στήριξή της στον κατηγορούμενο με τον οποίο συνδέεται τα τελευταία 12 χρόνια και κατέθεσε πως δεν έχει πέσει στην αντίληψή της το παραμικρό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης