Ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά, οπού ένας άνδρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένα άτομα πριν προσκρούσει πάνω σε περιπολικό, στην προσπάθειά του να διαφύγει.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του αυτοκινήτου, σε κατάσταση αμόκ, παρέσυρε αρχικά τον ένα από τους δυο αναβάτες μιας μηχανής για σχεδόν 200 μέτρα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο της σύγκρουσης και παρέσυρε και τον δεύτερο άντρα για περίπου 150 μέτρα. Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 52χρονος δράστης είναι αγρότης και γνωστός επιχειρηματίας στη Μονεμβασιά, καθώς διατηρεί μικρή μονάδα τουριστικών καταλυμάτων, ενώ δεν έχει οικογένεια. Τα θύματα του είναι δύο 77χρονοι άνδρες, ο Τάσος Σαρμπάνης και ο Νικήτας Δέμμελος.

Ο Τάσος Σαρμπάνης, ένα από τα θύματα, αγαπούσε το τραγούδι και το 2017 είχε συμμετάσχει στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, ερμηνεύοντας το «Τραγουδώ». Ο 77χρονος είχε εντυπωσιάσει με την ερμηνεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Δεν έγινε και τίποτα»

Η στάση που διατήρησε ο 52χρονος δράστης μετά από το τραγικό συμβάν προκάλεσε σοκ και οργή, αφού τα πρώτα του λόγια ήταν «δεν έγινε και τίποτα», «δεν τους είδα» και «δεν κατάλαβα τι έγινε».

Την ίδια ώρα, ο γιος ενός εκ των δύο ηλικιωμένων, περιέγραψε συγκλονισμένος όλα όσα έγιναν αφού πέντε λεπτά πριν την τραγωδία ο ίδιος είχε βρεθεί με τον πατέρα του, ενώ ήταν πολύ κοντά και στο σημείο που εκτυλίχθηκαν όλα.

«Δεν ξέρω τι είναι αυτός, παλαβός, δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω, μπορεί να έχει μεθύσει, εγώ δούλευα και είδα τον πατέρα μου στον δρόμο», είπε στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε πως ο οδηγός σε αμόκ τον παρέσυρε για 200 μέτρα. «Δουλεύω delivery και ήμουν στο σημείο, είδα το σκηνικό μπροστά μου», είπε συγκλονισμένος.

Ο Τάσος Σαρμπάνης

Το βράδυ λίγο πριν το τροχαίο δυστύχημα, ο δράστης φαίνεται να βρισκόταν στην περιοχή του Κάστρου όπου είχε πιει ένα ποτό, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ένα εστιατόριο ενός φίλου του. Οι δύο ηλικιωμένοι φίλοι, λίγο πριν το τροχαίο, βρισκόντουσαν σε καφενείο του κέντρου της πόλης και έφυγαν με το μηχανάκι του ενός για το σπίτι τους.

Σύμφωνα με το spartanews.gr, πολίτες της περιοχής ήταν αυτοί που έντρομοι κάλεσαν την ΕΛ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να κάνουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου τελικά να ακινητοποιήσουν τον δράστη. Μάλιστα και ένας πολίτης χρησιμοποίησε το ΙΧ του για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου του.

Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και κρατείται.

Οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Μονεμβασιάς, κ. Σταύρου Χρηστάκου, για το συμβάν:

Με πληροφορίες από το spartanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης