Αστυνομική παρουσία παρατηρείται αυτήν την ώρα γύρω από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε από την Εγνατία οδό αλλά ούτε και από τα γύρω στενά.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί κρατούν στάση αναμονής, δεν αποκλείεται όμως να ζητήσουν την εκκένωση της κατάληψης στο κτήριο της Πρυτανείας που είναι σε εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Σημειώνεται πως τα άτομα φωνάζουν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται περιμετρικά του κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Να σημειωθεί επίσης ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη δήλωση του  μετά τη συνάντηση του με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη ο Υπουργός τόνισε μιλώντας για τα όσα γίνονται εντός του ΑΠΘ και την κατάληψη που συνεχίζεται για 15η ημέρα ότι όσοι παρεμποδίζουν την λειτουργία του δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα, τονίζοντας ότι «οι πολίτες πληρώνουν για σπουδές κι όχι επαναστατικές ασκήσεις».

Να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ ζητάει η ΚΝΕ

«Να αποσυρθούν άμεσα όλες οι αστυνομικές δυνάμεις περιμετρικά του ΑΠΘ», ζητάει με ανακοίνωση της η ΚΝΕ.

«Η περικύκλωση του ΑΠΘ από μεγάλο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, με στόχο την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας, που πραγματοποιείται από φοιτητικούς συλλόγους, είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα» επισημαίνει.

Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «επενδύει στην καταστολή και την τρομοκρατία για να φιμώσει το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα».

 Στο ΑΠΘ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – «Να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις»

Καθηγητές πανεπιστημίου, βουλευτές και νομικοί έφθασαν πριν από λίγο στο χώρο του ΑΠΘ που έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ζητώντας να αποχωρήσουν και να προκύψει ειρηνική λύση.

Συγκεκριμένα στο ΑΠΘ βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη και Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία σε δηλώσεις της ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της αστυνομίας.

Στο σημείο επίσης βρίσκεται ο νέος συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, Κώστας Αμπατζάς και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

 

 

Η κα. Νοτοπούλου σε δηλώσεις της είπε:

 

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο. Από χθες μετά τα απαράδεκτα, αποτροπιαστικά σκηνικά με τους ξυλοδαρμούς στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της πόλης μας να είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις της αστυνομίας. Έχουμε καλέσει να αποχωρήσουν, να λυθεί ειρηνικά η υπόθεση. Η βία δεν έχει κανένα χώρο στο πανεπιστήμιο της πόλης μας. Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να το ζητήσουμε και να το διεκδικήσουμε».

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης