Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσε ο συνδικαλιστής Σταύρος Μπαλάσκας, με αφορμή τις δηλώσεις του σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν καλεσμένος στο Mega με αφορμή την ομολογία του 33χρονου πιλότου. Εκεί υποστήριξε ότι αν ο 33χρονος είχε πάρει τηλέφωνο την αστυνομία μετά την πράξη του μπορεί να καθόταν στη φυλακή λιγότερο από πέντε χρόνια, γιατί το έγκλημα θα θεωρείτο εν βρασμώ ψυχής, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στα social media.

ΕΛ.ΑΣ: Διέταξε ΕΔΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Μπαλάσκα

Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα, για τις δηλώσεις του σχετικά με το πώς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν Κράουτς θα μπορούσε να γλιτώσει με λίγα χρόνια στη φυλακή, διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με την υπόθεση ανθρωποκτονίας ημεδαπής στα Γλυκά Νερά Αττικής. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας είπε ότι ο πιλότος «είναι βλάκας, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε, εάν έπαιρνε την αστυνομία δε θα έτρωγε ούτε 4 χρόνια φυλακή. Εάν ειδοποιούσε εξαρχής την αστυνομία και επικαλούνταν “βρασμό ψυχής” και “πρότερο έντιμο βίο”, ο δολοφόνος της Καρολάιν θα πήγαινε πέντε-έξι χρόνια φυλακή» είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:

 

«Μου πετάνε λάσπη συνάδελφοι και συνδικαλιστές»

Την ίδια ώρα, την δική του απάντηση, κάνοντας λόγο για χυδαιότητα, δίνει ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, ο οποίος τοποθετήθηκε μέσω facebook απαντώντας για τις δηλώσεις του αναφορικά με το… τι θα έπρεπε να κάνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για να αποφύγει τα ισόβια και να «πάει 3-4 χρόνια φυλακή».

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΗΝ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ..

Για την παραποίηση των δηλώσεων μου και την λάσπη που δέχομαι θα προσφύγω στη ποινική και αστική δικαιοσύνη…Για την κομματική σπέκουλα εις βάρος μου έχω να πω πως λυπάμαι αλλά δεν αποτελώ εργαλείο αντιπολίτευσης.

Ένας αστυφύλακας είμαι και είναι βέβαιο πως πίσω από την μεθοδευμένη εις βάρος μου εκστρατεία λάσπης, κρύβονται και συνάδελφοι μου συνδικαλιστές.

Το σώμα των συναδέλφων μου γνωρίζουν την ποιότητα μου, ερμηνεύουν ορθά τα λεγόμενα μου και στέκονται στο πλευρό μου.

Όσο για την δήλωση μου ειχε το νόημα ότι ο συγκεκριμένος δράστης δεν θα μπορούσε να έχει σχέση με ένα εν βρασμώ ενδοικογενειακό έγκλημα κατόπιν των όσων αποκαλύφθησαν και τεκμηριώνουν άψογο σχεδιασμό στην εκτέλεση και τη συγκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος του.

Καμία σχέση λοιπόν με τις κακόβουλες ερμηνείες που δίνονται..

Ευθύνομαι για όσα λέω και όχι για όσα οι άλλοι καταλαβαίνουν.

Τις εις βάρος μου μεθοδεύσεις από όπου και αν προέρχονται που αναίτια πικραίνουν εμένα και την οικογένεια μου, θα τις καταγγείλω στην ελληνική δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ και εμπιστεύομαι.
Είναι τουλάχιστον άκομψο και άδικο να παραποιούν την έννοια του λόγου μου τόσο αισχρά οι επιτήδιοι λέγοντας ανερυθρίαστα πως εγώ ένας άνθρωπος του νόμου δίνω οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους.

Αιδώς Αργείοι.

Υπηρετώ τριάντα χρόνια στην ΕΛΑΣ ταγμένος στο καθήκον, στην μάχη εναντίον της εγκληματικότητας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και είκοσι χρόνια τον αστυνομικό συνδικαλισμό και την προσφορά στον συνάδελφο με συνέπεια και ήθος.
Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν λοιπόν να εκμαυλίσει τις δημοκρατικές μου πεποιθήσεις και τις αγνές προθέσεις των λεγόμενων μου.

Ας τελειώσουμε πια με τις έντεχνες διαστρεβλώσεις.

Σταύρος Μπαλάσκας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης