Σε φιάσκο εξελίχθηκε η μαραθώνια διάσκεψη του Δικαστικού Συμβουλίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, 12:07
Σε φιάσκο εξελίχθηκε η μαραθώνια διάσκεψη του Δικαστικού Συμβουλίου

Στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά όχι για τη Νοβάρτις, παραπέμφθηκαν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη.

Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται, συγκεκριμένα, για τη μη αμελλητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017 καταγγελιών εις βάρος Κουρουμπλή - Ξανθού ότι δεν τιμολόγησαν φάρμακα για να ρίξουν την τιμή τους, αλλά και για τις αιτιάσεις των εισαγγελέων Τσατάνη - Ράικου - Αθανασίου για παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού - Κουρουμπλή.

Aν και οι πληροφορίες το βράδυ της Πέμπτης έκαναν λόγο για παραπομπή που αφορούσε την υπόθεση της Νοβάρτις και την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων, τελικά, με την πρώτη ανάγνωση του βουλεύματος από τους συνηγόρους υπεράσπισης, αποδείχθηκε ότι η υπόθεση για την οποία παραπέμπονται δεν αφορά το διαβόητο σκάνδαλο.

Επιμέρους καταγγελίες φέρνουν στο Ειδικό Δικαστήριο τους Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη, επιτρέποντας στους συνηγόρους τους να μιλούν για κατάρρευση της υπόθεσης της Νοβάρτις.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022, 13:24