Σε κατάσταση ύφεσης βρίσκεται η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουνίου από τη Γλυφάδα  και επεκτάθηκε στις περιοχές Βούλα και Βάρη.

Οι εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν και πάλι με το πρώτο φως της Κυριακής, ενώ οι επίγειες βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή στα επικίνδυνα σημεία προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευχάριστο είναι πως αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες ή οχήματα, παράλληλα η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, σε συνδυασμό με την εξασθένηση των ανέμων, λειτουργούν αποτρεπτικά για την όποια πιθανότητα αναζωπυρώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία με την πρωϊνή ενημέρωση που εξέδωσε, γνωστοποιεί ότι η πυρκαγιά στη Γλυφάδα και τις γύρω περιοχές βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης. Αναλυτικά: 

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης