Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης 

Είναι ο ένας από τους δύο Έλληνες οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα από το απόγευμα της Κυριακής στο Νοσοκομείο Σωτηρία, αφού επαναπατρίστηκαν με ασφάλεια από την Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 59χρονος επιχειρηματίας Γιάννης Μερσινιάς, θα παραμείνει για τις υπόλοιπες 14 ημέρες σε ειδικό δωμάτιο στο κρατικό νοσοκομείο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο  προκειμένου οι ιατροί να είναι σίγουροι πως δεν έχει νοσήσει από τον νέο κορωνοϊό.

Αν και όπως αναφέρει μιλώντας στο zougla.gr μέχρι στιγμής νοιώθει μια χαρά, η ιατρική παρακολούθηση θα συνεχιστεί και για τις επόμενες ημέρες.

Ο κος Μερσινιάς γνωστοποιούσε μέσω του facebook την περιπέτειά του Το ταξίδι του επαναπατρισμού του κου Μιρσινιά δεν ήταν και τόσο απλό. Σύμφωνα με όσα λέει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα επιβιβάστηκε μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη  Wuhan  της επαρχίας Χουμπέι. Στη συνέχεια έφτασαν στο Λονδίνο και έπειτα επιβιβάστηκε σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό  την Ιταλία. Συγκεκριμένα στη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί τον παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκε σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό τον σκοπό με τελικό προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ειδικό δωμάτιο του νοσοκομείου όπου βρίσκεται σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση.

Ο επιχειρηματίας  βρισκόταν αποκλεισμένος εδώ και αρκετές μέρες στην πόλη Yichang, η οποία απέχει περίπου 400 χιλιόμετρα από την πόλη Wuhan, εκεί δηλαδή όπου ξέσπασε αρχικά η επιδημία του νέου κορωνοϊού.  Ο ίδιος πάντως περιγράφοντας στο zougla.gr την κατάσταση την Κίνα, ανέφερε πως οι πολίτες εκεί ακολουθούν τις οδηγίες του κράτους πιστά.

Η επικοινωνία με τον κ. Μερσινιά δεν ήταν εύκολη αφού στο δωμάτιο το οποίο βρίσκεται, το σήμα της κινητής τηλεφωνίας είναι αδύναμο.  

Ακούστε τι αναφέρει στο zougla.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης