Σενάρια για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των δήμων βρίσκoνται στις προτάσεις των ειδικών, καθώς η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Αττική καλεί για αυστηροποίηση των μέτρων. 

Μάλιστα την Παρασκευή (5/2) συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για να καταλήξουν στην εισήγηση που θα δώσουν στην κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις. Σημειώνεται ότι οι όποιες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, υπάρχουν έντονες σκέψεις ώστε να αλλάξει το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Αττική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και να εφαρμοστεί το μέτρο από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί. 

Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως είναι εφικτό να εφαρμοστεί, αφού τα Σαββατοκύριακα τα σχολεία είναι κλειστά, άρα δεν θα υπάρχει κινητικότητα ούτε παιδιών, ούτε γονέων. Παράλληλα η πλειονότητα των πολιτών δεν εργάζεται, άρα υπό φυσιολογικές συνθήκες η κινητικότητα θα είναι μειωμένη. Αν ληφθεί αυτό το μέτρο, τότε τα καταστήματα το Σάββατο θα κλείνουν στις 17:00. 

Tην ίδια ώρα εξετάζονται περαιτέρω τα εξής μέτρα: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • Περιορισμός μετακινήσεων μεταξύ δήμων  
  • Τοπικές απαγορεύσεις 
  • Κατάργηση του click in shop και λειτουργία μόνο με τη μέθοδο του click away.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης