Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις που έδωσαν την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τα θύματα του επονομαζόμενου «δράκου» του Αμαρουσίου. 

Οι τέσσερις εκ των έξι γυναικών – θυμάτων του 32χρονου, που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και δύο μηνών, περιέγραψαν με δάκρυα στα μάτια, καρέ-καρέ τις επιθέσεις που δέχθηκαν 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άνδρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί από τη λεκάνη. Σαν να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα ”βοήθεια,βοήθεια” δεν με άκουγε κανείς. Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι από το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω ”βοήθεια”» είπε μία από τις γυναίκες και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μέχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ένα ξύλο στο χέρι».

Ο δράκος του Αμαρουσίου τον Μάρτιο του 2017 καταδικάστηκε ομόφωνα ένοχος για τις έξι απόπειρες βιασμού σε κάθειρξη 16 ετών και δυο μηνών χωρίς αναστολή. Επιπλέον το δικαστήριο του επέβαλλε και πρόστιμο 1.000 ευρώ για παράνομη οπλοκατοχή

«Είπα: τελείωσε η ζωή μου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλη γυναίκα, θύμα του 32χρονου σήμερα άνδρα είπε στο δικαστήριο: «μου είχε βάλει ταινία στο στόμα. Με έριξε κάτω. Φώναζα ”βοήθεια, βοήθεια”. Είπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου.Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα».

«Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω»

Το τρίτο θύμα κατέθεσε πως κατέβαινε τη διάβαση από το Χαλάνδρι όταν αντιλήφθηκε έναν άνδρα και δεν έδωσε σημασία. «Γυρίζω βλέπω να μου γελάει. Μου τραβάει την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του από πίσω… Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του από κάτω προσπαθούσε να μου πιάσει το αιδοίο. Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω από τις μασχάλες του. Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα» είπε. 

«Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνά κάποιος»

Το τέταρτο θύμα περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο πως ο 32χρονος της επιτέθηκε προσπαθώντας να της τραβήξει το παντελόνι. «Το βλέμμα του ήταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος» δήλωσε. 

«Δεν καταλάβαινα, λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν»

Στην απολογία του ο 32χρονος κατηγορούμενος επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και πρωτοδίκως. Υποστήριξε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στις γυναίκες και πως στο πρόσωπό τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του.

«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν γιατί αργότερα μπορεί να άκουγα φωνές ”σκότωσε την”», ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πληγώθηκε βαθιά από την τραυματική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη, τη Τζωρτζέτα.

«Άκουγα φωνές. Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέματα που λέει» ανέφερε, προσθέτοντας πως στο πρόσωπο κάθε κοπέλας έβλεπε την Τζωρτζέτα.

«Στην τελευταία κοπέλα που της έβαλα την ταινία στο στόμα άκουγα τη φωνή να μου λέει ”μην ακούς τα ψέματα της” και αυτόματα έβγαλα την ταινία και της έκλεισα το στόμα. Αλλά δεν την άφησα να πνιγεί. Δεν καταλάβαινα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος. Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Δεν έφευγα γιατί φώναζαν αλλά επειδή είχα κατευνάσει τις φωνές» ανέφερε επίσης ο κατηγορούμενος.

Μικρή ένταση κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σημειώθηκε όταν ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας, κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε σεξουαλική διάθεση απέναντι στα θύματα, με τον έναν εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και σύζυγο μίας εκ των γυναικών να σηκώνεται και να φωνάζει «τι λέτε; Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου»

Ο εισαγγελέας της έδρας τελικά πρότεινε την ενοχή του 32χρονου, όπως και πρωτοδίκως, και στις 23 Απριλίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης