Για απάτες κατ΄ εξακολούθηση συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 58χρονος, στο Ηράκλειο Αττικής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νωρίτερα, ο φερόμενος ως δράστης αποπειράθηκε να εξαπατήσει ηλικιωμένη υποδυόμενος τον λογιστή συγγενικού της προσώπου. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο τον εντόπισαν να κινείται επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ηρακλείου.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς, ενεργώντας είτε μόνος, είτε με γυναίκα συνεργό, επιβαίνοντας σε όχημα πλησίαζε ηλικιωμένα άτομα και προσποιούμενος τον λογιστή ή τον φίλο συγγενικού τους προσώπου, κατάφερνε να τα εξαπατήσει και να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 58χρονος προφασιζόταν την επιστροφή φόρου, διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων ή την αποπληρωμή οφειλών, λέγοντας ότι απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού. Σημειώνεται ότι, για να δυσχεραίνει τον εντοπισμό του, φορούσε περούκα ή καπέλο, τροποποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής του εμφάνισης.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 4 περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

Ο 58χρονος, που έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης