Οι τσιλιαδόροι στο μπαλκόνι του διαμερίσματος, μια ανάσα από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, παρείχαν την κατάλληλη προστασία στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ώστε το εμπόριο να συνεχίζεται χωρίς διακοπή. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα για την ομάδα της Δίωξης Ναρκωτικών που είχε αναλάβει την υπόθεση, μετά από την πληροφορία που είχε φτάσει στον 11ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής. Ένας έμπαινε, ένας έβγαινε στο διαμέρισμα καθώς οι «πελάτες» ήξεραν ότι μπορούν να αγοράσουν όλων των ειδών τα ναρκωτικά. Όμως κάποια στιγμή, οι ένοικοι του διαμερίσματος βγήκαν από την «καβάντζα τους». «Φαίνονταν εμφανώς ανήσυχοι, κοιτώντας συνεχώς γύρω τους. Θεωρώντας ότι ενδεχομένως να έχουμε γίνει αντιληπτοί, διαταχτήκαμε από τον επικεφαλής να ελέγξουμε τα άτομα, όπως και έγινε, δηλώνοντας τις ιδιότητές μας» περιγράφει αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση. 

Λίγο αργότερα, ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δυο αντρών και της νεαρής κοπέλας που ήταν το τρίτο άτομο της ομάδας η οποία διακινούσε από κάνναβη και κοκαΐνη μέχρι ναρκωτικά χάπια. Όμως το κύκλωμα είχε και τον κατάλληλο εξοπλισμό που χρησιμοποιούν όσοι κάνουν εμπόριο ναρκωτικών και συγκεκριμένα δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές αλλά και μια ηλεκτρική πρέσα. Οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια των ερευνών τους βρήκαν επίσης σε ένα από τα σπίτια και χειρόγραφες σημειώσεις. Ειδικότερα, βρήκαν επτά σελίδες με χειρόγραφες σημειώσεις όπου αναγράφονταν «ποσά από αποθεματικά ναρκωτικών σε χρηματικό κόστος «STUFF ΑΞΙΑΣ» και «ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ», ποικιλίες και είδη ναρκωτικών με τίτλους «ΚΟΚΑ» και «XEIZ» και κωδικά ονόματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα άτομα συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν. Οι συνήγοροι υπεράσπισης Αθηνά Χαρβαλάκου και Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr, δήλωσαν σχετικά με την εντολέα τους ότι «παρότι το διαβιβαστικό έγγραφο της απέδιδε μεγάλη συμμετοχή η εντολέας μας είχε περιορισμένη συμμετοχή στην υπόθεση και πολύ μακριά από τον πυρήνα της διακινητικής δράσης! Δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ούτε βέβαια προέβη σε οποιαδήποτε πώληση κοντά σε οποιοδήποτε σχολικό συγκρότημα! Σωστά και δίκαια αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης