Συνελήφθη και πάλι ο κατηγορούμενος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 19:28
Συνελήφθη και πάλι ο κατηγορούμενος για παιδεραστία Νίκος Σειραγάκης

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο γυμναστής Νίκος Σειραγάκης, που είχε αποφυλακιστεί μετά το Πάσχα, αν και είχε εκτίσει μόλις 8χρόνια και 5 μήνες από την ποινή που του είχε επιβληθεί για παιδεραστία σε βάρος 56 ανήλικων παιδιών στην Κρήτη.

Ο Σειραγάκης είχε καταδικαστεί αμετάκλητα σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών (σ.σ. εκτιτέα τα 25 χρόνια) για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων στην περιοχή του Ρεθύμνου και αποφυλακίστηκε στις 22 Μαρτίου. Με εντολή όμως του εισαγγελέα Γρεβενών συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληφθεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βούλευμα με βάση το οποίο έγινε δεκτή η αίτηση της αποφυλάκισής του ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη εντός του Δήμου Καλαμαριάς. Ωστόσο, εκείνος εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος είχε παρέμβει και μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της αποφυλάκισης του Ν. Σειραγάκη.

Με ενέργειες του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες μετά την παραβίαση του περιοριστικού όρου και οι αρχές έφτασαν στη σύλληψη του Ν. Σειραγάκη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μετά από αυτές τις εξελίξεις αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να αποφανθεί αν ο κατηγορούμενος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ελεύθερος ή αν συντρέχει λόγος ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης .

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020, 21:00