Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης στα Κεραμειά που είχε γδάρει και κρεμάσει δύο σκύλους σε ένα δέντρο στην περιοχή. Το περιστατικό είχε συμβεί στα μέσα Αυγούστου και είχε προκαλέσει αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης δεν είχε εντοπιστεί άμεσα, αλλά η αστυνομία δεν είχε πάψει να τον αναζητάει και τελικά, έπειτα από εντατικές έρευνες, η Ασφάλεια Χανίων ξετύλιξε το νήμα και συνέλαβε έναν 53χρονο Χανιώτη κτηνοτρόφο. Το θέμα της σύλληψης του δράστη το είχαν χαρακτηρίσει ως «θέμα τιμής» αστυνομικοί των Χανίων, έπειτα κι από την πίεση των φιλοζωικών οργανώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τα σκυλιά είχαν βρεθεί κρεμασμένα, γδαρμένα, έχοντας υποστεί έντονη κακοποίηση και βασανισμό.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τη Νατάσσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η οποία διαμένει στα Χανιά και με ενέργειές της είχε αναδειχτεί το ζήτημα. Όπως μας ανέφερε, όλο αυτό το διάστημα υπήρχε επικοινωνία με την αστυνομία, και σε υψηλό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ταυτοποίηση του δράστη έγινε με τη μέθοδο DNA. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος DNA για τέτοιο αδίκημα, κι αυτό δείχνει ότι η μετατροπή της νοοτροπίας της αστυνομίας», σχολιάζει, και προσθέτει:

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει βαρύ ιστορικό σε κακοποιήσεις ζώων – ακόμα και δικά του ζώα. Υπήρχαν και καταγγελίες ακόμη και για πυροβολισμούς. Η αστυνομία έδρασε όπως έπρεπε για να υπάρχει καμία αμφισβήτηση».

 Ωστόσο, ο δράστης θα δικαστεί με την κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς όταν τελέστηκε το έγκλημα, δεν ίσχυε ο νέος νόμος που μετατρέπει τη δολοφονία ζώων σε κακούργημα. «Στη βαρύτερη μορφή του πλημμελήματος μπορεί όμως να έχουμε ακόμα και φυλάκιση», σχολιάζει η Νατάσσα Μπομπολάκη, η οποία καταλήγει:

«Όπως μου είπαν οι αστυνομικοί, όλο το βράδυ ο δράστης ωρυόταν και εξαπέλυε απειλές εναντίον μου, φωνάζοντας ότι θα με καταστρέψει! Εγώ δεν φοβάμαι όμως, έχω ξαναδεχτεί πολύ σοβαρές απειλές και επιθέσεις για άλλα περιστατικά που έχουμε αναδείξει»…

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Εξιχνιάστηκε σήμερα (02.12.2020) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας «Περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς».

Ειδικότερα από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκε υπόθεση κακοποίησης και θανάτωσης ζώων συντροφιάς (σκύλοι) τα οποία βρέθηκαν την 11.08.2020 σε περιοχή του Δήμου Χανίων και ταυτοποιήθηκε ημεδαπός- δράστης ο οποίος είχε προβεί στην παραπάνω πράξη.

Σε βάρος του συγκεκριμένου ημεδαπού βεβαιώθηκαν σχετικές διοικητικές παραβάσεις οι οποίες ανέρχονται στο συνολικό χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Επιπλέον, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, συνελήφθη ο ανωτέρω για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ζωοκλοπής.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων».

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης