Το πάθος του για τον ηλεκτρονικό τζόγο ήταν αυτό που έκανε τον 42χρονο Αλβανό να εισβάλει σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών και φεύγοντας, αφού εξανάγκαζε τον διευθυντή να του ανοίξει την πόρτα ασφαλείας, φορούσε ένα φωσφοριζέ γιλέκο για να δυσκολεύει τον εντοπισμό του και να χάνεται μέσα στο πλήθος. Τα χρήματα που άρπαζε από τα ταμεία, τα «ακουμπούσε» στην ηλεκτρονική ρουλέτα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής μελετούσαν τα βίντεο από τον Σεπτέμβριο του 2021 και τον έβλεπαν να μπαίνει στις τράπεζες, φορώντας καπέλο ή περούκα, γυαλιά ηλίου και χειρουργική μάσκα για τον κορωνοϊό. Κρατούσε ένα όπλο το οποίο, φέρεται να τους είπε, ότι «το έστειλε στην οικογένεια του στην Αλβανία όπως και ένα ποσό από τις 76.548 χιλιάδες ευρώ που ήταν η συνολική λεία του». Το απόγευμα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με έναν 22χρονο Βούλγαρο ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μια ληστεία ενώ ο βασικός του ρόλος ήταν να μεταφέρει κάποιες φορές τον «ληστή με το φωσφοριζέ γιλέκο».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατασχέθηκαν: 

-γιλέκο χρώματος πορτοκαλί με την ένδειξη «Έργα Πρασίνου» που παρέπεμπε σε –γιλέκο υπαλλήλου Δήμου, 

-ρουχισμός φορεμένος κατά την διάπραξη των ληστειών, 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-πλαστό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, 

-μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία τέλεσης των ληστειών, 

-νάιλον συσκευασία που περιείχε -1.5- γραμμ. κάνναβη, 

-τρία κινητά τηλέφωνα και 

-το χρηματικό ποσό των 235 ευρώ. 

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις ληστειών σε Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Δάφνη, Παγκράτι, Πετράλωνα και Μοσχάτο, εκ των οποίων οι οκτώ αφορούν σε υποκαταστήματα τραπεζών και οι τρεις σε υποκαταστήματα τυχερών παιγνίων.  

Ο 42χρονος, ο οποίος συνελήφθη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, πλαστογραφία και απόδραση κρατουμένου, ενώ ο 22χρονος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης