Ευρεία σύσκεψη για τη θωράκιση αρχαιολογικών χώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, καθώς και των υφυπουργών Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά.

Η σύσκεψη έγινε στη βάση της εμπειρίας της θωράκισης 11 αρχαιολογικών χώρων κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, αλλά και στοιχείων που προέκυψαν από νέες αυτοψίες τις οποίες πραγματοποίησαν μικτά κλιμάκια των αρμοδίων υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο των αυτοψιών αποτιμήθηκε η συνολική τρωτότητα μιας σειράς αρχαιολογικών χώρων και καταγράφηκαν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε οι περιφέρειες και οι δήμοι να επιταχύνουν τις ενέργειες και δράσεις τους σε ζητήματα αρμοδιότητάς τους για θέματα πυροπροστασίας.

Επίσης, όπως και πέρυσι, ο στρατηγικός σχεδιασμός και για τη φετινή αντιπυρική περίοδο περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας και οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πληθυσμού σε αρχαιολογικούς χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, οι γενικοί γραμματείς, Δασών Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, πλήθος στελεχών των συναρμόδιων υπουργείων, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, περιφερειάρχες, χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και δήμαρχοι περιοχών όπου βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι που υποδέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης