Περισσότερες από 9.000 είναι οι αυτοψίες που έχουν διενεργήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες στον Δήμο Μινώα – Πεδιάδας στην Κρήτη, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι «μέχρι χθες το απόγευμα είχαν διενεργηθεί αυτοψίες σε 9.327 κτήρια, εκ των οποίων χαρακτηρίστηκαν “κατοικήσιμα” τα 4.122 και “μη κατοικήσιμα” τα 5.205». Σημείωσε, μάλιστα, ότι σήμερα ξεκίνησαν οι δευτεροβάθμιοι έλεγχοι στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό, ενώ ενημέρωσε το σώμα ότι στην περιοχή έφθασαν ήδη οι πρώτοι 34 οικίσκοι και οι 12 σχολικές αίθουσες και μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν φτάσει στο σύνολο τις 22.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι δεν περίμενε να είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των σπιτιών που έχουν δηλωθεί και ελεγχθεί και κυρίως αυτών που έχουν βγει μη κατοικήσιμα. «Δεν ξέρω πού θα φτάσει μέχρι το τέλος, αλλά πιστεύω ότι αυτό και μόνο το νούμερο δείχνει το μέγεθος της καταστροφής», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος «να έχει έναν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα» και να μη μείνει στη μέση. Για τους οικίσκους είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προγραμματίσει μια δεύτερη προμήθεια, καθώς οι ανάγκες «ξεπερνούν τους διακόσιους οικίσκους».

Ο κ. Καραγιάννης εξέφρασε τη χαρά του για το επίπεδο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και «γιατί πάνω στα συντρίμμια δεν κάνουμε πολιτική. Άλλωστε, κοινός μας στόχος -όλων των πολιτικών- είναι η ανακούφιση των κατοίκων που επλήγησαν. Και καθημερινά βλέπουμε όλοι τι γίνεται στην Κρήτη και στον Νομό Ηρακλείου. Υπάρχει συνεχής παρουσία της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή, και συνέχεια κυβερνητικά στελέχη βρίσκονται στο σημείο», επισήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης