Σοβαρός κρίνεται ο τραυματισμός της τουρίστριας στη Σκιάθο, η οποία υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κάταγμα λεκάνης, κακώσεις δεξιού ώμου και αριστερού αντιβραχίονα, αφού εκσφενδονίστηκε από τουρμπίνα αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του νησιού.

Μια 61χρονη Βρετανίδα υπήκοος, τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουλίου, όταν ευρισκόμενη στον εξωτερικό χώρο του Αεροδρομίου Σκιάθου και συγκεκριμένα έξω από την περίφραξη, όπου σκαρφάλωσε σε ένα πεζούλι και προσπάθησε να καταγράψει, όπως συνηθίζεται από αρκετούς ντόπιους, τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις των αεροσκαφών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυναίκα, μάλιστα, είχε ανέβει σε ένα πεζούλι προκειμένου να πετύχει καλύτερη λήψη όταν τα αέρια από τις τουρμπίνες του αεροπλάνου την έκαναν να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο έδαφος.

Τη γυναίκα αμέσως παρέλαβε πλήρωμα του ΕΚΑΒ και την οδήγησε στο Κ.Υ Σκιάθου όπου χρειάστηκε να διανυκτερεύσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. 

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας του νησιού διέγνωσαν κάταγμα στη λεκάνη, κάκωση στο δεξί ώμο και τραυματισμό στον αριστερό αντιβραχίονα. Ακόμη, από την πτώση προκλήθηκε αιμάτωμα στο κεφάλι γεγονός που έκρινε αναγκαία τη διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο καθημερινά ντόπιοι και τουρίστες συνωστίζονται στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου της Σκιάθου για να βιντεοσκοπήσουν τα αεροπλάνα τα οποία περνούν ξυστά πάνω από τα κεφάλια τους.

Μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους μετατρέποντας το αεροδρόμιο του νησιού σε ένα από τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια της χώρας, καθώς ο αεροδιάδρομος συνορεύει με τον δρόμο που κινούνται αυτοκίνητα και πεζή.

Ο τραυματισμός τουρίστριας από τη Βρετανία, επαναφέρει το πρόβλημα στο προσκήνιο, τη στιγμή που είχε προηγηθεί ακόμη ένα ατύχημα προ ημερών.

Συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου, ένας 79χρονος άνδρας που κινούνταν στον δρόμο δίπλα από τον αεροδιάδρομο της Σκιάθου, είδε το αεροπλάνο να κατεβαίνει, αλλά εκτίμησε πως θα προλάβαινε να απομακρυνθεί από το σημείο. Επιτάχυνε το βήμα του, χωρίς επιτυχία ωστόσο. Από το κύμα αερίων του αεροπλάνου, ο περιπατητής εκτινάχθηκε στη θάλασσα σε απόσταση 10 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν.

Ο δήμαρχος του νησιού, Θοδωρής Τζούμας, μιλώντας στο GRTimesτονίζει πως η σήμανση στο σημείο είναι επαρκής, ωστόσο ορισμένοι τουρίστες υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους.

«Έχουμε ειδοποιήσει την αρμόδια εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο μετά τα ατυχήματα, όμως ο χώρος έχει επαρκή σήμανση προειδοποίησης, ακόμη και φωτεινό σηματοδότη. Ορισμένοι ωστόσο, επιλέγουν να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και παραμένουν στο σημείο. Μοιάζει όμως είναι σαν επιχειρούμε να περάσουμε το φανάρι με κόκκινο», ανέφερε.

Όπως επισημαίνει, «πολλοί κάνουν το λάθος και πλησιάζουν πάρα πολύ κοντά στο σημείο από όπου απογειώνεται το αεροπλάνο. Και όταν μιλάμε για άτομα που είναι κάποιας ηλικίας δεν έχουν πολλές δυνάμεις για να ελέγξουν το σώμα τους από το έντονο ρεύμα που δημιουργείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστούν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης