Μια σοβαρότατη καταγγελία για το κυλικείο το οποίο βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας έφτασε στα γραφεία της «Ζούγκλας». Σύμφωνα με τον συντάκτη της καταγγελίας, από το 2001 έχουν συμβεί πολλές ατασθαλίες χωρίς όμως να έχουν διευθετηθεί.

Παράλληλα όπως επισημαίνεται στο έγγραφο παρόλο που οι ελεγκτικές Αρχές έχουν επέμβει δεν έχει αλλάξει τίποτε ακόμα και σήμερα. Ο συντάκτης, ο οποίος όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα έχει σχέση με το νοσοκομείο, τόνισε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έχει φτάσει και στον Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου καθώς επίσης και στα χέρια του εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία:

«Στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, λειτουργεί από τις 12 Οκτωβρίου του 2001, ένα κυλικείο- εστιατόριο με την επωνυμία Ν. Αντωνίου – Π. Θουλοβασιλείου και ΣΙΑ ΕΠΕ., με έδρα το Ίλιον Αττικής ,οδός Ικάρου αριθμός 9. Στην επιχείρηση αυτή, το έτος αυτό, παραχωρήθηκε η χρήση του χώρου του νοσοκομείου για 400 τετραγωνικά μέτρα περίπου.

Το ποσό του μισθώματος ήταν 13.307,25 ευρώ. Η διάρκεια της σύμβασης ήταν 12 έτη  και το πρώτο μίσθωμα καταβλήθηκε τον Απρίλιο του 2002. Η σύμβαση αυτή με την 19 193/ 2013 επιστολή του αναδόχου ,παρατάθηκε τον Απρίλιο του 2014 για 6 επιπλέον έτη ,δηλαδή έως τις 12/04/ 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εγγραφή ειδοποίηση παράτασης από τον ανάδοχο προβλέπεται από τον αριθμό 2,4 της αρχικής σύμβασης, χωρίς όμως να προβλέπεται επιπλέον παράταση κατ ουδένα τρόπο.

Αυτό με την 13η /22/05/2018 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου με αριθμό  23, παρατάθηκε, παράτυπα σύμφωνα με την νομοθεσία περί των κυλικείων των Νοσοκομείων για 8 έτη  και δυνητικά με μονομερή παράταση για επιπλέον 6 έτη , δηλαδή μέχρι τις 11/04/ 2034 και μάλιστα με μειωμένο μίσθωμα κατά 2.2301,67 ευρώ. Δηλαδή από 13.3007,25 μειώθηκε σε 11.070 5,58 ευρώ. 

Η αρχική  σύμβαση με τη σχετική διακήρυξη- έγκριση του Υπουργείου Υγείας, με αριθμό 13 22/5 του 2000  πρόβλεπε την παραχώρηση χώρου (οικοδομικού τμήματος 400 περίπου τετραγωνικών μέτρων)και όχι δομημένου οικοδομήματος.

Το 2001, λόγω των ουσιωδών δαπανών του, για την κατασκευή του οικοδομήματος το οποίο ανεγέρθη με μέριμνα και επίβλεψη του μισθωτού-αναδοχου και λόγω των ουσιωδών  δαπανών του  για την κατασκευή του οικοδομήματος, είχε χορηγηθεί εξάμηνη περίοδος χάριτος( μη καταβολή μισθωμάτων) και τριετές πάγωμα του ύψους του μισθώματος.

Στο μισθωτή έχουν παραχωρηθεί προς χρήση- εκμετάλλευση, τόσο η επιφάνεια του κτιρίου, όσο και η επιφάνεια της στεγασμένης βεράντας, συνολικού εμβαδού 390 ,89 τετραγωνικών μέτρων.

Επομένως, οι αξιώσεις του ενοικιαστή, που άρχισε να προβάλλει – αφού συνελήφθη να κλέβει ρεύμα από το Νοσοκομείο  και νερό και αφού επιπλέον χρωστούσε ικανό αριθμό ενοικίων – απετέλεσαν προφάσεις του, προκειμένου να έχει οικονομικές αξιώσεις από το Νοσοκομείο. Στην Υπηρεσία, καθώς και στις Αρχές υπάρχουν σχετικά αποδεικτικά έγγραφα.

Ο ενοικιαστής ζητούσε αποζημίωση, κατά τον ίδιο, για 52 τετραγωνικά μέτρα, τα οποία υποτίθεται δεν εκμεταλλεύονταν, ενώ στην πραγματικότητα τα εκμεταλλευόταν ως βεράντα. Το θέμα τακτοποιήθηκε και τυπικά , με ενέργειες του Νοσοκομείου στην Πολεοδομία , με την αλλαγή διαρρύθμισης κυλικείου εστιατορίου στο υπάρχον ισόγειο και με την καταγραφή και της αποθήκης, συνολικά τετραγωνικά μέτρα: 390,89.Το τοπογραφικό φέρει την υπογραφή του πολιτικού μηχανικού Γιάννη Αθανασίου Μπεληγιάννη στο οποίο αναφέρεται και ο ηλεκτρονικός κωδικός της δήλωσης υπαγωγής που είναι :ΑCBDSD8EE4F9D717, συνοδός αριθμός της οικοδομικής άδειας της πολεοδομίας Δήμου Νίκαιας με αριθμό :285/ 22/12 του 2008.

Επομένως ,το δίχως Απόφαση Σύστασης Επιτροπής από το Δ.Σ. εξόφλησης της Επιχείρησης κυλικείου-εστιατοριου Ν.Αντωνίου και ΣΊΑ ΕΠΕ, από το Νοσοκομείο, άρα και με το μη ισχύον  Πρακτικό ,της πρόχειρης, (δηλαδή μη ορισμένης με διοικητική πράξη επιτροπής), με αριθμό: 22 096/ 21/05/2018, αποδείχθηκε άκυρη από την Ανώτατη Αρχή Διαφάνειας, η οποία εξέτασε το ζήτημα.

Μεταξύ του εκπροσώπου της επιχείρησης του κυλικείου -εστιατορίου κ. Ν. Αντωνίου και Σία ΕΠΕ και της Επιτροπής του Νοσοκομείου που αποτελούνταν από πέντε μέλη και στην οποία κακώς μετείχε και ο τ. Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Μπουτος Δ. αλλά και ο  νομικός σύμβουλος , υπάλληλος με μπλοκάκι, δηλαδή όχι μόνιμος υπάλληλος κ. Γιαννακόπουλος Κωνσταντίνος ,ο οποίος ως μη μόνιμος υπάλληλος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής σε καμία Επιτροπή. Ο κ. Κ. Γιαννακουδακης βρίσκεται ακόμη στο Νοσοκομείο ,ως νομικός σύμβουλος -εκπρόσωπος και φερόμενος ως διεκδικητής των δικαιωμάτων του.

Με αφορμή το εξοφλητικό Πρακτικό που αναφέρεται πιο πάνω, προς όφελος του επιχειρηματία του κυλικείου, στην 2η παράγραφο των  πρακτικών της απόφασης: 23η της 13ης/ 22/05 /2018 της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου παρατείνεται η σύμβαση της εταιρείας Ν. Αντωνίου και Σία κατά 8 έτη, αναδεικνύοντας την Επιχείρηση και σε ευεργέτη, προτείνοντας να καταθέσει 80.000 ευρώ( κάτι που δεν έγινε ΠΟΤΈ), για να γίνει η βραχεία νοσηλεία στα ΤΕΠ, έχοντας παρθεί απόφαση ταυτόχρονα και από την Επιτροπή Χωροταξίας, με προεδρεύοντα τον αναπληρωτή διοικητή  κ. Κουρλά Ιωάννη.

Εάν μπει κανείς στον επικαλούμενο και αναφερόμενο νόμο από τον νομικό σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Γιαννακουδάκη :4373 του 2016 ως σχετικό (2) στα υπόψη, προκειμένου να θεμελιωθεί το δικαίωμα του επιχειρηματία Ν. Αντωνίου και Σία ΕΠΕ ,για την παράδοση της συμβάσεως εκμίσθωσης του κυλικείου -εστιατορίου ,από τις παραπομπές που συνοδεύουν την απόφαση 23η της 13ης/22/05/2018 ,ΑΔΑ:6ΩΛΘ46906Ψ-ΓΕ5 του 2018, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα νόμο που αφορά το Αντιντόπινγκ και τα λοιπά για κυλικεία των αθλητικών χώρων,(εντελώς άσχετο νόμο δηλαδή )και επουδενί δεν προστατεύονται ούτε και αυτά με  ανταλλάγματα αντιπαροχές εκ μέρους του μισθωτού και ακόμη και οι παραπομπές του νόμου είναι άσχετες και δεν δικαιολογούν την αποδοχή της πρότασης δωρεάς της επιχείρησης Ν. Αντωνίου και Σία ΕΠΕ της δεύτερης παραγράφου της 23ης αποφάσεις ΔΣ η οποία και δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ, ούτε και σήμερα, μετά από 4 έτη.

Τότε, το 2018, οι οικονομικές υπηρεσίες προέβαλαν αντίθετη άποψη στην απόφαση Δ.Σ., οι οποίες εξετάστηκαν στις 12/07 / 2018,εκτός ημερησίας διατάξεως αλλά δεν έγιναν δεκτές.

Το θέμα ανανέωσης μίσθωσης του κυλικείου -εστιατοριου επικυρώθηκε από το Δ.Σ., αλλά δεν έγινε ουδεμία  ανάρτηση στην Διαύγεια.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν τέως διοικητής κ Πεταλάς Κωνσταντίνος με αποφάσεις Δ.Σ. έδινε έγγραφες εντολές με  τις αποφάσεις Δ.Σ. στον  ίδιο νομικό σύμβουλο, όχι μόνιμο δικηγόρο κ. Γιαννακουδάκη Κωνσταντίνο, να προβαίνει σε έξωση της εταιρείας Ν. Αντωνίου και ΣΙΑ ΕΠΕ, κάτι το οποίο ο δικηγόρος δεν εκτελούσε ΠΟΤΕ.

Μετά από έλεγχο που έγινε στο Νοσοκομείο, από την Αρχή Διαφάνειας και την Γραμματεία για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με το υπ Αρ.: απόσπασμα έκθεσης: 294/Α/2018 ,στο Νοσοκομείο, ζητήθηκε η παραίτηση του τότε διοικητή κ. Μπουτου Δημητρίου, ο οποίος συμμετείχε στην παράτυπη Επιτροπή Εκκαθάρισης Εξόφλησης του κυλικείου -εστιατορίου, από τον τότε υπουργό, κ. Ξανθο Ανδρέα, η οποία και  δόθηκε από τον τέως Διοικητή .

Παρόλα αυτά, αν και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, κάθετα, απορρίπτει ως ΆΚΥΡΗ και  ΕΠΙΖΉΜΙΑ για το δημόσιο συμφέρον και ειδικότερα  το συμφέρον του Νοσοκομείου, την πιο πάνω σύμβαση και αναγνωρίζει την νομική ανεπάρκεια και ανυπαρξία της δικαιοπραξίας και των σχετικών αποφάσεων της Διοίκησης του Νοσοκομείου η Επιχείρηση Ν. Αντωνίου και ΣΙΑ ΕΠΕ λειτουργεί κανονικά καθόσον προέκυψε ωστόσο και η αλλαγή της κυβέρνησης και του προσωρινού Διοικητή.   Η Ανώτατη Αρχή Διαφάνειας επιπλέον αιτείται την διενέργεια όλων των απαραίτητων μέτρων βάσει της νομοθεσίας περί προστασίας των δικαιωμάτων του Νοσοκομείου.

Τα πιο πάνω, κριθήκαν σκόπιμα για την προστασία των έννομων συμφερόντων του δημοσίου και  δη του Νοσοκομείου και με σαφήνεια  η Ανώτατη Αρχή Διαφάνειας ζήτησε  την  ΑΚΥΡΩΣΗ της συμβάσεως του κυλικείου- εστιατορίου της επιχείρησης Ν. Αντωνίου και ΣΙΑ ΕΠΕ .

Σήμερα, παρόλα αυτά, το κυλικείο-εστιατοριο της επιχείρησης Ν. Αντωνίου και ΣΙΑ ΕΠΕ λειτουργεί κανονικά, και μάλιστα με το μειωμένο ενοίκιο κατά 2.231,7 ευρώ, χωρίς φυσικά να έχει προσφέρει ουδεμία δωρεά, ούτε να έχει αποσβέσει τα χρέη προηγουμένων ενοικίων, ρεύματος και ΕΥΔΑΠ, όπως ακριβώς κατεγράφη από τις Αρχές, με την προφανώς παράνομη σύμβαση μεταξύ του Νοσοκομείου και του εκπροσώπου του , τέως διοικητή κ. Δ. Μπουτου και του επιχειρηματία Ν. Αντωνίου και Σία ΕΠΕ.

 Επίσης, αν και έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός για την πρόσληψη  μόνιμων δικηγόρων για το νοσοκομείο, που θα μπορούσαν πραγματικά και υπεύθυνα να προασπίζονται τα δικαιώματα στο Νοσοκομείου, δεν τελεσφορεί εδώ και αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο να το  εκπροσωπεί ο ίδιος νομικός, μη μόνιμος  κ. Γιαννακουδάκης Κωνσταντίνος, ο οποίος και εισηγήθηκε την γνωμάτευση για το Αντιντόπινγκ ,ίσως από λάθος, αντί για να γνωματεύσει σύμφωνα με την νομοθεσία  για τα κυλικεία των Νοσοκομείων.

Η  καθυστέρηση έχει ως αποτέλεσμα ,τρία χρόνια από την Ανάληψη καθηκόντων του νυν Διοικητή κ. Μύτογλου  Αναστασίου, να μην έχει γίνει καμία ενέργεια για την εκτέλεση των Αποφάσεων Συστάσεων -Προτάσεων του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το κυλικείο -εστιατόριο του νοσοκομείου. Αναρωτιέται κανείς, ο εκάστοτε Διοικητής του Νοσοκομείου ποιανού τα συμφέροντα εκπροσωπεί και διεκδικεί ; Τα συμφέροντα του Νοσοκομείου ; Δεν θα το έλεγε κάνεις!

Το φαιδρότερο όλων είναι ότι στο πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας για την ακύρωση της παραπάνω σύμβασης θεωρήθηκε ότι είναι πρόταση- σύσταση, άρα δεν είναι δεσμευτική για το Νοσοκομείο.

Τα συμπεράσματα δικά σας!»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης