Σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, περί τις 08.00 το πρωί, αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει πως η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου παραμένει
σταθερή και ελεγχόμενη. Συνεχίζει να βρίσκεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας καθώς οι ιατροί επιθυμούν να παρακολουθούν την εξέλιξη της κατάστασής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος έχει ήπια συμπτώματα του αναπνευστικού, αλλά λόγω της ηλικίας του (82 ετών) οι θεράποντες γιατροί ανησυχούν.

Ο Αρχιεπίσκοπος είχε διαγνωστεί αρχικά αρνητικός μετά το πέρας της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ωστόσο διεγνώσθη θετικός το βράδυ της Δευτέρας 16/11.

Πυρετό 38 ανέβασε το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Αυτό έκανε γνωστό ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, στο μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι το πρωί που διεκομίσθη στον «Ευαγγελισμό», ο Αρχιεπίσκοπος ήταν απύρετος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μεταφορά του Αρχιεπισκόπου σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους», δήλωσε ο κ. Κονιδάρης, ο οποίος σημείωσε ότι ακόμη είναι άγνωστο πώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νόσησε. «Πιθανότατα ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού είτε το περασμένο Σαββατοκύριακο είτε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, καθώς είχε υποβληθεί σε τεστ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, το οποίο είχε βγει αρνητικό. Σε τεστ υποβλήθηκε και το περασμένο Σάββατο, δύο ώρες πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», διευκρίνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης