Στη ναυτική και αεροπορική βάση της Σούδας έφτασε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κάτω από υψίστης αυστηρότητας μέτρα ασφαλείας, ο Μάικ Πομπέο έφτασε στην αμερικανική βάση, από όπου η πομπή ξεκίνησαν για τη στρατιωτική βάση στο Μαράθι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 11:20 θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου εκτός από τον πρωθυπουργό θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, πρέσβης Ελένη Σουρανή. Από την πλευρά των ΗΠΑ θα συμμετάσχουν ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Φίλιπ Ρίκερ, και δύο σύμβουλοι του κ. Μπομπέο.

Αμέσως μετά θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ στις 13:15 ο Αμερικανός ΥΠΕΞ με τον Έλληνα πρωθυπουργό θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού. Στις 17:00 το απόγευμα θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Video – Φωτογραφίες: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης