Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το «καλάθι του νοικοκυριού», το περιεχόμενο του οποίου θα διατηρείται για επτά ημέρες και στη συνέχεια θα αλλάζει κάθε Τετάρτη, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση. 

Ακόμη, υπογράμμισε ότι, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού για τις μεγάλες αλυσίδες ( 15-17 αλυσίδες), μπορούν να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες. «Δεχόμαστε να υπάρχει ξεχωριστό καλάθι από οποιαδήποτε άλλη μικρή αλυσίδα, αλλά αν το κάνει απλώς θα πρέπει να το τηρήσει» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα σε περίπτωση ασυνέπειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» σχολίασε ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση στο κανάλι του Open, αναφορικά με το αν θα έχει προλάβει η Επιτροπή να γνωμοδοτήσει τις επόμενες επτά ημέρες, καθώς η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε τέλος, ότι δεν υπάρχει περιορισμός στα προϊόντα που θα βάλει κάθε επιχείρηση στο καλάθι. Μπορεί να είναι είτε επώνυμα, είτε ιδιωτικής ετικέτας «σκοπός είναι να υπάρξει συγκράτηση και μειωμένες τιμές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης