Στο νοσοκομείο με πυρετό  μεταφέρθηκε ο 23χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, λίγες ώρες μετά την απολογία του, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με τους γιατρούς να τον θεωρούν ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Ο κατηγορούμενος  ο οποίος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας διαμαρτυρόταν  πως είχε πυρετό και  ένοιωθε ρίγη,  μεταφέρθηκε εσπευσμένα  χθες το βράδυ από το Ψυχιατρείο όπου κρατείται  στο Θριάσιο και αμέσως  υποβλήθηκε σε τεστ για να διαπιστωθεί εάν έχει νοσήσει από τον covid-19.   Σύμφωνα με πληροφορίες, το μοναδικό σύμπτωμα που παρουσίασε ο   νεαρός κατηγορούμενος ήταν ο πυρετός ενώ μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα από το τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού δεν έχει γίνει γνωστό και ο 23χρονος παραμένει σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 23χρονος Ροδίτης απαντώντας χθες σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, παραπονέθηκε πως είχε πυρετό και ρίγη. Η  εισαγγελέας έδειξε να καταλαβαίνει πως ο κατηγορούμενος έχει πρόβλημα και του είπε: «φαίνεται ότι τρέμεις , βάλε το μπουφάν σου αν κρυώνεις». Και το θέμα σταμάτησε εκεί…

Να σημειωθεί πάντως  πως, με την επανέναρξη της διαδικασίας, μετά τη διακοπή  της δίκης λόγω κορωνοϊού, ο συνήγορός του, δήλωσε στο δικαστήριο πως είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό αλλά πλέον είναι καλά.

Η είδηση πάντως της ξαφνικής εισαγωγής στο νοσοκομείο του 23χρονου Ροδίτη, προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε όσους βρέθηκαν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, δικαστές, ενόρκους, δικηγόρους, αστυνομικούς, δημοσιογράφους και τεχνικούς τηλεοπτικών συνεργείων.  Κυρίως όμως δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για τα  «αυστηρά» μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, έχουν ληφθεί με την επαναλειτουργία των δικαστηρίων  για την αποτροπή της διασποράς του ιού. Ακόμη πάντως και η θερμομέτρηση στην οποία υποβάλλονταν τις πρώτες ημέρες όσοι περνούσαν την είσοδο του δικαστηρίου χθες δεν έγινε σε κανέναν!!!! Η δίκη αυτή πάντως μόλις χθες μεταφέρθηκε  στη μεγάλη αίθουσα Τελετών του Εφετείου, καθώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις,  διεξήχθη στη μικρή αίθουσα του ΜΟΔ, στη Δέγλερη, όπου μόνο οι δικαστές και οι εισαγγελείς ήταν στην έδρα, ενώ οι ένορκοι κάθονταν στα έδρανα των δικηγόρων.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη Τοπαλούδη αποτελεί αναμφίβολα το πρώτο «κρας τεστ»  για την πλήρη επαναλειτουργία της Δικαιοσύνης  κόντρα στις αιτιάσεις και τις σφοδρές επιφυλάξεις που είχαν διατυπωθεί για την αποτελεσματικότητα των μέτρων τα οποία προβλέπονται για την προστασία της δημόσιας υγείας. Πολλοί άλλωστε από την πρώτη στιγμή έχουν υποστηρίξει πως λόγω των υποδομών των δικαστηρίων τα μέτρα αυτά καθίστανται στην πραγματικότητα ανεφάρμοστα με αποτέλεσμα, ένα πιθανό κρούσμα, έστω και ασυμπτωματικό, να μπορεί να μεταδώσει ανά πάσα στιγμή τον ιό σε δεκάδες άτομα με τα οποία θα έρθει σε επαφή.

Ο μεγαλύτερος ωστόσο κίνδυνος συνδέεται με την πιθανότητα να διασπαρεί ο ιός μέσα στις φυλακές, από τις μεταγωγές των κρατουμένων, μετατρέποντας αίφνης σε «υγειονομική» βόμβα τα σωφρονιστικά καταστήματα τα οποία μέχρι στιγμής δεν είχαν παρουσιάσει επισήμως τουλάχιστον κανένα κρούσμα κορωνοϊού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης