Τα ίχνη του Μπρέντον Τάραντ αναζητούν οι Αρχές σε Ελλάδα και Βουλγαρία, έπειτα από τις πληροφορίες ότι ο «μακελάρης» της Ν. Ζηλανδίας πέρασε και έμεινε για αρκετές ημέρες στις δύο αυτές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Ελλάδα έχει συσταθεί ειδική ομάδα της Αντιτρομοκρατικής, η οποία θα ακολουθήσει κατά πόδας τις κινήσεις του Τάραντ που έμεινε για κάποιες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίχνη του Μπρέντον Τάραντ αναζητούν οι Αρχές σε Ελλάδα και Βουλγαρία, έπειτα από τις πληροφορίες ότι ο «μακελάρης» της Ν. Ζηλανδίας πέρασε και έμεινε για αρκετές ημέρες στις δύο αυτές χώρεςΕξετάζονται τυχόν επαφές-συναντήσεις του 28χρονου στη χώρα μας, συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή χρεωστικές, παραμονές του σε ξενοδοχεία και άλλες πόλεις που ενδεχομένως επισκέφθηκε.

Επιπλέον στις 29 Νοεμβρίου 2016 με πτήση «TRANSIT» κινήθηκε από Κάιρο μέσω Αθήνας για Βουκουρέστι και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο.

Αντίστοιχες έρευνες θα πραγματοποιήσουν και οι αρχές ασφαλείας στη Βουλγαρία. Στελέχη των Αρχών παρατήρησαν στα βίντεο του μακελειού ότι ο δράστης χρησιμοποιούσε την κυριλλική γραφή και ευρωπαϊκές επιγραφές στους γεμιστήρες όπλου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων επρόκειτο για ονόματα γνωστών μαχών και ιστορικών φιγούρων που έδωσαν μάχη κατά των Οθωμανών.

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Βουλγαρίας, ο Τάραντ βρέθηκε πέρυσι στη Βουλγαρία, κατά το διάστημα 9-15 Νοεμβρίου, φτάνοντας εκεί με πτήση από το Ντουμπάι. Στις 10 Νοεμβρίου νοίκιασε αυτοκίνητο και μεταξύ άλλων ταξίδεψε από τη Σόφια στις πόλεις Πλέβεν, Γκάμπροβο, Μπάτσκοβο, Καζανλούκ, Μπλαγκόεβγκραντ και Πέρνικ, σύμφωνα με τη «Sofia Globe».

Από τη Βουλγαρία ταξίδεψε αεροπορικώς στο Βουκουρέστι, όπου νοίκιασε αυτοκίνητο και πήγε στην Ουγγαρία. Επίσης, ο «μακελάρης» έκανε αναφορές στο διαδίκτυο για ταξίδι στο Πακιστάν.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν τεθεί οι ενέργειες του δράστη, καθώς και οι επαφές που είχε κατά τη διάρκεια της παραμονής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εξτρεμιστής ταξίδεψε και σε άλλες χώρες, όπως Πορτογαλία, Πολωνία, Γαλλία, Ισλανδία, Τουρκία, Κασμίρ, Αφγανιστάν κ.λπ.

Αρνείται το δικαίωμα του συνηγόρου

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο Αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής που κατηγορείται για το μακελειό σε δύο τεμένη της Κράιστσερτς θα υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του στη δίκη. Ο ίδιος μοιάζει να «έχει τα λογικά του», δήλωσε σήμερα ο συνήγορος υπεράσπισης που διορίστηκε από δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας.

Φωτογραφία του Τάραντ από ταξίδι του στην ΚωνσταντινούποληΣε βάρος του Μπρέντον Τάραντ ασκήθηκε δίωξη το Σάββατο, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση και κατά συρροή, από δικαστήριο της περιφέρειας της Κράιστσερτς, σε μια σύντομη ακροαματική διαδικασία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αυστραλός έκανε μια χειρονομία με την οποία αναγνωρίζονται οι οπαδοί της «ανωτερότητας» της λευκής φυλής.

Ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Πίτερς, που ορίστηκε από το δικαστήριο στην προκαταρκτική διαδικασία, δήλωσε πως ο 28χρονος Αυστραλός είπε «πως δεν θέλει συνήγορο».

«Θέλει να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του» στη δίκη, ανέφερε ο δικηγόρος, κρίνοντας πως δεν τίθεται θέμα για το εάν στην υπόθεση του Τάραντ ο κατηγορούμενος μπορεί να επικαλεστεί πως είχε το ακαταλόγιστο από ποινική άποψη.

«Μοιάζει να έχει τα λογικά του, δεν μοιάζει να πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Έτσι φαίνεται. Μοιάζει να καταλαβαίνει τι γίνεται» πρόσθεσε ο Πίτερς.

Η επίθεση στα τεμένη της Κράιστσερτς την Παρασκευή 15 Μαρτίου, βίντεο της οποίας ο δράστης της αναμετέδωσε απευθείας μέσω ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, στοίχισε τη ζωή σε 50 ανθρώπους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, και τραυμάτισε δεκάδες άλλους.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης