Με ανοιχτή την έρευνα για τους χειρισμούς που έχουν γίνει στην έρευνα για το σκάνδαλο της Novartis , στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς  μπαίνουν 15 στελέχη του φαρμακευτικού κολοσσού  για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς με  επικεφαλής την κ.  Ελένη Τουλουπάκη αφού αποτίμησαν τα στοιχεία που συγκέντρωσαν από την έρευνα τους, κάλεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου 15 στελέχη από τη  μητρική Novartis, στη Βασιλεία της Ελβετίας αλλά και από την εταιρεία στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα  στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το  αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, μετά τις ενδείξεις που εντοπίστηκαν για τη  διακίνηση ύποπτων χρηματικών ποσών, την περίοδο 2008-2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έφτασαν στους εισαγγελείς  «φωτογραφίζουν» με σαφήνεια πως η ροή του μαύρου χρήματος  γινόταν, μέσω δωροδοκιών με αποδέκτες, τους γιατρούς.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου τα  στελέχη που  έλαβαν ήδη τις κλήσεις, οι οποίοι αναμένεται, πιθανότατα διά των συνηγόρων τους,  να ζητήσουν προθεσμίες ώστε να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επόμενο βήμα πάντως των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς είναι να προχωρήσουν την έρευνα  προς την κατεύθυνση των γιατρών που φέρονται πως δωροδοκήθηκαν. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης