Από τη φυλακή στον ανακριτή οδηγήθηκε και πάλι ο 47χρονος ψευτογιατρός, που έχει κληθεί σε νέα απολογία μετά τις συμπληρωματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τα σκευάσματα που χορηγούσε με το αζημίωτο σε ασθενείς, τους οποίους εξαπατούσε υποσχόμενος ότι θα γίνουν καλά, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις τον θάνατό τους. 

Ο 47χρονος ψευτογιατρός βρέθηκε αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες συγγενών ασθενών που τον εμπλέκουν πλέον με τον θάνατο συνολικά 12 ανθρώπων και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών. Εκμεταλλευόμενος την αγωνία τους, φέρεται να τους έταξε πλήρη ίαση, εφόσον ακολουθούσαν τις «εναλλακτικές» θεραπείες του, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «κουβάρι» των αποκαλύψεων για τη δράση του που άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη σύλληψή του, το περασμένο καλοκαίρι, έχει πλέον μετατραπεί, από την πολύμηνη έρευνα, σε μία ογκώδη δικογραφία, για την οποία ο ψευτογιατρός καλείται να δώσει για άλλη μία φορά εξηγήσεις.

Οι ισχυρισμοί του, στην πρώτη απολογία του, δεν κατάφεραν να πείσουν τον 1ο τακτικό ανακριτή, που του έδειξε τον δρόμο για τη φυλακή. Δηλώνοντας «εμπειρικός βοτανολόγος», ο 47χρονος είχε παραδεχθεί εν μέρει την κατηγορία της απάτης, ενώ είχε αρνηθεί ότι εξαπάτησε ασθενείς αλλά και γιατρούς κλινικών και διαγνωστικών κέντρων παριστάνοντας τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία. Υποστήριξε μάλιστα πως δεν ευθύνεται για τους θανάτους των καρκινοπαθών από τους οποίους ισχυρίστηκε ότι πληρωνόταν μόνο για το κόστος των βοτάνων που τους χορηγούσε.

Στην υπόθεση αυτή πάντως φέρονται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Πρόσφατα, η λίστα των κατηγορούμενων διευρύνθηκε, φτάνοντας τους 15, οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί του ψευτογιατρού. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι γιατροί, μέλη διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών κλινικών, μοναχοί, ακόμα και ένας πρώην υπουργός και βουλευτής μεγάλου κόμματος, γιατρός στο επάγγελμα. Όλοι τους έχουν ήδη απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι από τον ανακριτή με την επιβολή περιοριστικών όρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικης απολογίας του, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε πως παρίστανε τον γιατρό αρνούμενος, ωστόσο, κατηγορηματικά ότι ευθύνεται για το θάνατο ασθενών. «Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν» εμφανίζεται να είπε ο 47χρονος στον ανακριτή. Όταν δε ο κατηγορούμενος κλήθηκε να απαντήσει αν είχε συνεργούς, καθώς ήδη έχουν κληθεί σε εξηγήσεις τουλάχιστον 15 νέα πρόσωπα, ο ίδιος το αρνήθηκε. «Δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι» φέρεται να ισχυρίστηκε επιμένοντας πως δεν υπάρχουν άλλα πρόσωπα που να εμπλέκονται στην υπόθεση. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση συμπλήρωσε στη λίστα των κατηγορουμένων με περίπου 15 πρόσωπα στα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, αποδίδεται ρόλος συνεργού. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών κλινικών, μοναχοί, γιατροί, αλλά και ένας πρώην υπουργός και βουλευτής, γιατρός στο επάγγελμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης