Μακραίνει η θλιβερή λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς το τελευταίο 24ωρο 13 ασθενείς κατέληξαν αυξάνοντας τον συνολικό των θανάτων στους 481.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος όχι. Μία γυναίκα 91 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος», ενώ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» απεβίωσε ένας ηλικιωμένος 87 χρόνων, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, ένας 54χρονος με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ένας 80χρονος με υποκείμενα νοσήματα κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Ιωαννίνων»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ακόμα ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα έχασε την μάχη στο Θριάσιο, ενώ στη λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμα δύο άνδρες, 58 και 74 ετών, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Τέλος απεβίωσαν δύο 69χρονοι που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία «Ασκληπιείο Βούλας» και «Αλεξάνδρα».

Εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ για τον νέο αριθμό κρουσμάτων, να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκαν επισήμως 436 περιπτώσεις μόλυνσης και 7 θάνατοι. Επίσης ανακοινώθηκε χθες ότι 86 συμπολίτες μας βρίσκονταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέα hotspot Covid-19 σε γηροκομεία

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς συνεχίζουν να εντοπίζονται κρούσματα Covid-19 σε γηροκομεία.

Τα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων έχουν προκαλέσει και πάλι ανησυχία στο παρελθόν, καθώς θεωρούνται πιθανές εστίες μετάδοσης του ιού. Χθες, 14 Οκτωβρίου, η Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε πως επιβλήθηκαν μέτρα καραντίνας για δέκα ημέρες σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στα Γιάννενα, ενώ παράλληλα εντοπίστηκαν νέα κρούσματα στο γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα και προέκυψε ακόμα μία περίπτωση μόλυνσης, σε μονάδα στο Μεταξουργείο.

Επιπλέον χθες, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων τέθηκε σε καραντίνα για 10 μέρες λόγω επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας.

Θετικά 21 rapid tests στην Πλατεία Βικτωρίας

Να σημειωθεί ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη δωρεάν rapid tests σε πολίτες, στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Διενεργήθηκαν συνολικά 496 έλεγχοι, εκ των οποίων ανευρέθησαν 21 θετικά τεστ στον κορωνοϊό.

Εξάλλου, τα μαζικά  rapid test στα οποία υποβλήθηκαν οι υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μετά και το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στον Οργανισμό, έδειξαν ότι 5 ακόμα εργαζόμενοι είναι θετικοί, ωστόσο επειδή τα εν λόγω τεστ δεν είναι απόλυτα αξιόπιστα, τα πέντε αυτά άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετέβησαν στο ΠΕΔΥ για το επαναληπτικό τεστ, με τα αποτελέσματα να γίνονται γνωστά αύριο.

Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν εστιάζονται στο χώρο των χειρίστων στο λιμάνι και όχι στα κεντρικά του Οργανισμού.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του cretapost, όλο το προσωπικό του ΟΛΗ, θα βρίσκεται σε καθεστώς τηλεργασίας, ενώ δεν θα εξυπηρετείται, μέχρι και τη Δευτέρα, το κοινό, παρά μόνο τηλεφωνικά.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης