Την δέσμευση του να προωθήσει με κάθε τρόπο την οδική ασφάλεια, να αναδείξει τις δράσεις της Αστυνομίας που σώζουν ζωές και να προβάλλει το έργο της, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά την συνάντηση που είχε σήμερα, μαζί με τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), Ζαν Τοντ, ο οποίος είναι και ειδικός εντεταλμένος του Γ.Γ του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια. Στην συνάντηση συμμετείχε και η πρόεδρος του Δ.Σ, Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά.

Τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η οδική ασφάλεια και το ράλι Ακρόπολις, με αφορμή το οποίο ο υπουργός ανέφερε ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός συμβάλει στην καλλιέργεια της οδικής συμπεριφοράς. Από την πλευρά του ο κ. Τοντ τόνισε ότι καθοριστικό ρόλο για την οδική ασφάλεια παίζουν η παιδεία και η κατάσταση των αυτοκινήτων και των δρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην αποφυγή των τροχαίων σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η παιδεία, η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οχήματα οι δρόμοι και η ποιότητα των υπηρεσιών που έπονται ενός τροχαίου», είπε ο πρόεδρος της FIA και πρόσθεσε: «Τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι οι ζώνες ασφαλείας, τα κράνη και δεν πρέπει να οδηγούμε έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ή μιλώντας στο τηλέφωνο. Όχι στις μεγάλες ταχύτητες».  

Ο κ. Θεοδωρικάκος σχετικά με το θέμα της οδικής ασφάλειας και το έργο της Αστυνομίας ανέφερε: «Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και να αναδείξω τις δράσεις της Αστυνομίας που σώζουν ζωές ανθρώπων αλλά και να προβάλλω την κοινωνική διάσταση του έργου που επιτελεί. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να συμβάλλει στην καλλιέργεια της οδικής συμπεριφοράς και στην εδραίωση μιας κουλτούρας, στο πλαίσιο της ευρύτατης στρατηγικής μας για την οδική ασφάλεια. Οι πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει είναι με την υποστήριξη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι στηρίζει την πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» να βραβεύει όποιον αστυνομικό διακρίνεται σε δράσεις οδικής ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά το ράλι Ακρόπολις, ο Τάκης Θεοδωρικάκος το χαρακτήρισε ως παγκοσμίου βεληνεκούς γεγονός και σύμβολο επανεκκίνησης της χώρας και ενίσχυσης της διεθνούς εικόνας της. «Είμαστε σε στενή συνεργασία και έχουμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πετύχει η διοργάνωση», υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας για ομαλή διεξαγωγή του ράλι Ακρόπολις και τόνισε: «Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός που είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη επιχειρησιακή πρόκληση για την Ελληνική Αστυνομία. Βασιζόμενοι στη δουλειά που έχουμε κάνει είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Ο Ζαν Τοντ, στο τέλος της συνάντησης θυμήθηκε και τις δικές του συμμετοχές στο ράλι Ακρόπολις πριν από 50 χρόνια ως οδηγός και με το τι δέος είχε βιώσει τη συμμετοχή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης