Φωτογραφίες / Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Γεμάτη από κόσμο ήταν η οδός Ερμού  στο κέντρο της Αθηνας το πρωί της Παρασκευής, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, με τους πολίτες να τρέχουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να κάνουν τα ψώνια τους είτε για το γιορτινό τραπέζι είτε για τα δώρα των αγαπημένων προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, άλλωστε, ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς δεν θα είναι όπως όλοι αναμέναμε, δηλαδή να γιορτάσουμε μέχρι πρωίας σε κάποιο μαγαζί της αρεσκείας μας. Η κυριαρχία της παραλλαγής Όμικρον δεν αφήνει και πολλά περιθώρια, με τα νέα μέτρα να περιορίζουν την έξοδο στις 2 το πρωί μόνο για την αλλαγή της χρονιάς. Έτσι, αρκετός κόσμος θα επιλέξει να καλωσορίσει το νέο έτος στο σπίτι του, άκρως οικογενειακά και με λίγα μέλη γύρω από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. 

Άλλωστε, παρά τις δυσκολίες της εποχής, η μέρα ήταν ανέκαθεν γιορτινή, με τον κόσμο της Αθήνας να επιλέγει το κέντρο για να κάνει τη βόλτα του και να διασκεδάσει με τους Άγιους Βασίληδες και τους μουσικούς στα στενά σοκάκια του Συντάγματος, να βγάλει φωτογραφίες και να απολαύσει τις στολισμένες βιτρίνες των καταστημάτων. Μόνο που για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν λείπει από κανέναν η μάσκα, απαραίτητη και υποχρεωτική πλέον σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Και στη Βαρβάκειο Αγορά η κίνηση ήταν σχετικά έντονη, αφού πολλές οικογένειες δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα ψώνια τους για το γιορτινό τραπέζι τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να επισκευθούν τους πάγκους με τα κρεατικά και τα θαλασσινά για να ψωνίσουν… έστω και την τελευταία στιγμή, όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της «Ζούγκλας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την Ερμού:

 

Παρόμοια κίνηση και στο Μοναστηράκι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης