Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ, στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ έχουν εμπλακεί δυο άτομα, τα οποία επέβαιναν σε μηχανή μικρού κυβισμού τύπου σκούτερ.

Κατά μια μαρτυρία η οποία έχει κατατεθεί ανεπίσημα, ο ένας εκ των δυο εκτελεστών φορούσε στρατιωτικό μπουφάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις πρώτες ενδείξεις, πιθανολογείται ότι πυροβόλησε ο συνεπιβάτης στο σκούτερ με πιστόλι 9 χιλιοστών. Στο σημείο έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 17 κάλυκες.

Διεξάγεται βαλλιστική έρευνα η οποία θα καταλήξει στο αν χρησιμοποιήθηκε μόνο ένα όπλο, και το εάν το όπλο του εκτελεστή έχει χρησιμοποιεί στο παρελθόν για εγκληματικές ενέργειες.

Εικάζεται πως ο εκτελεστής χρησιμοποίησε σιγαστήρα διότι η εγκληματική ενέργεια δεν έγινε αντιληπτή από τους περιοίκους. Ο Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε 5 μέτρα από το αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποθέτουν και εκτιμούν πως οι δράστες ακολούθησαν τον δημοσιογράφο καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από την εργασία του μέχρι την κατοικία του.

Συνεχίζεται και μετά από τόσες ώρες η συλλογή στοιχείων από το ειδικό συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από το σημείο της δολοφονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης