Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου ζαχαροπλάστη Θοδωρή Νεμουτιάνου  λίγα βήματα έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Έπειτα από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ.

Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Hλία Θεοδωρόπουλου και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας την ώρα του τραγικού αυτού περιστατικού στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων οι οποίοι είχαν κάλλιστα τη δυνατότητα να ελέγξουν το περιστατικό.

Επίσης όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, η νοσηλεύτρια η οποία μίλησε με τον ασθενή, ομολογεί ότι δεν ζήτησε συνδρομή γιατρού. Κατόπιν όλων τούτων, ζητήθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης η οποία πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του  συμβάντος, αναζητούνται και ευθύνες των διοικητικών οργάνων όσον αφορά στην πλημμελή εφαρμογή των πρωτοκόλλων που αφορούν τέτοια περιστατικά.

Με λίγα λόγια μόνον και μόνον η διεξαγωγή της ΕΔΕ με τέτοιο περιεχόμενο αποτελεί ομολογία. Ωστόσο όπως φαίνεται μέχρι στιγμής,  μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου όσο και η διοίκησή του δεν λειτούργησαν σύννομα και σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Πάτρα, όταν ο 49χρονος ζαχαροπλάστης Θοδωρής Νεμουτιάνος έχασε τη ζωή του από έμφραγμα, λίγα λεπτά αφότου εξήλθε από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Σύμφωνα με όσα ανέφεραν συγγενείς του 49χρονου, ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέος εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη. Όπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του συνέστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάστασή του, και έξω από το νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» ο 49χρονος «έσβησε» στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν ο συγγενής του έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης