Zougla newsroom

Ένα από τα παλιότερα και πιο «βαριά» ονόματα της νύχτας. Γνωστός σε όποιον είχε ασχοληθεί με τα τεκταινόμενα στον χώρο των παρανόμων από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ποιος ήταν ο 56χρονος που χθες το μεσημέρι άγνωστοι «γάζωσαν» μια ανάσα από το σπίτι του στα Βριλήσσια; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλος του περίφημου «Συνδικάτου του εγκλήματος», είχε κατηγορηθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για δολοφονίες, ληστείες, αλλά και ένα σωρό βαριά αδικήματα του ποινικού κώδικα. Ο 56χρονος όμως έκανε και «δουλειές» μόνος του.  

Τον Σεπτέμβριο του 1996 συνελήφθη για συμμετοχή σε ληστεία χρηματαποστολής σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Χαλανδρίου, απ’ όπου άγνωστοι άρπαξαν 30 εκατομμύρια δραχμές. Επόμενη ληστρική επιδρομή, τον Ιούνιο του 2001, όταν μαζί με ακόμα τρία άτομα κατηγορήθηκαν ότι ακινητοποίησαν τον ταμία μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας και, αφού τον έδεσαν σε έναν πυροσβεστικό κρουνό, πήραν 170 εκατομμύρια δραχμές.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρόνια πέρασαν και ο 56χρονος φαίνεται ότι ήθελε να δραστηριοποιηθεί σε άλλους τομείς. Όμως δεν είχε υπολογίσει τους αστυνομικούς του Οργανωμένου Εγκλήματος, που τον Απρίλιο του 2010 του πέρασαν χειροπέδες μπροστά στα παιδιά του.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ετοιμαζόταν να ιδρύσει μια χρηματιστηριακή εταιρεία για να «ξεπλένει» χρήματα από το κύκλωμα μαστροπείας που είχε στήσει. Κατά την αστυνομία, «το κύκλωμα αποτελούνταν από αυτόνομους πυρήνες, στους οποίους συμμετείχαν περισσότερα από πενήντα άτομα σε βοηθητικούς ρόλους, ενώ οι γυναίκες ξεπερνούν τις εβδομήντα».

Συνελήφθησαν επτά άτομα ενώ βρέθηκαν και δεκαπέντε γυναίκες-θύματα. «Εκείνη την εποχή, ο 46χρονος κυκλοφορούσε με μια θωρακισμένη Μερσεντές, έχοντας για συνοδεία δύο οπλισμένους μοτοσικλετιστές» λέει στη zougla.gr αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση.

Συνεργός του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ένας αστυνομικός από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, ο οποίος, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται να ειδοποιούσε τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος για τις έρευνες των διωκτικών αρχών. Ο αστυνομικός παραδέχθηκε πως γνώριζε και συνομιλούσε με ορισμένους από τους συλληφθέντες, χωρίς όμως να παραδεχθεί πως είχε σχέση με το κύκλωμα και ότι τους ειδοποιούσε για επικείμενες εφόδους της Ασφάλειας. 

Όταν η ΕΥΠ έβαλε στο στόχαστρό της τον 56χρονο

Το όνομα του 56χρονου συμπεριλαμβανόταν όμως και στην περίφημη έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τη διαφθορά στην αστυνομία, η οποία αποκαλύφθηκε πριν από λίγους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, «διατηρούσε φιλικές σχέσεις και επαφές με τον “ταμία” του κυκλώματος», ο οποίος έπεσε και αυτός νεκρός από τα πυρά αγνώστων στο Χαϊδάρι. Άνθρωποι που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στον χώρο της «νύχτας» λένε πως μετά τη συγκεκριμένη δολοφονία ο 56χρονος θέλησε να αποσυρθεί από τις παράνομες δραστηριότητες και θα ασχολούνταν με ενοικιαζόμενα δωμάτια και ένα ταχυφαγείο στη Μύκονο.

Επίσης η έρευνα της ΕΥΠ φέρεται να εντόπισε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βουλγαρία που διατηρούσε ο 56χρονος για να αποφύγει τη δέσμευση των χρημάτων του σε τυχόν έλεγχο από τις φορολογικές αρχές. Στη συνέχεια, ο 56χρονος θέλησε να εντάξει μια εταιρεία του σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, παρά το γεγονός ότι είχε οφειλές στην εφορία. Μέχρι να τον εκτελέσουν χθες το μεσημέρι οι άγνωστοι, ο 56χρονος φέρεται να διατηρούσε σχέσεις και επαφές με ένα ακόμα «βαρύ» όνομα της νύχτας, το οποίο άγνωστοι είχαν πυροβολήσει στην περιοχή του Πειραιά. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης