Το βίντεο με την καταδίωξη των ναρκέμπορων στο Αιγαίο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, 19:58
Το βίντεο με την καταδίωξη των ναρκέμπορων στο Αιγαίο

Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από την «κινηματογραφική» καταδίωξη ύποπτου ταχύπλοου σκάφους χθες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Λέσβου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Λιμενικό.

Όπως φαίνεται από το μαγνητοσκοπημένο υλικό, ελικόπτερο ακολουθεί το φουσκωτό το οποίο κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Στη συνέχεια, ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών, εφαρμόζοντας τους κανόνες εμπλοκής με προειδοποιητικές βολές  κατάφερε να ακινητοποιήσει  το ταχύπλοο.

 

Όλα άρχισαν όταν η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος διότι υπήρχαν πληροφορίες για δύο φουσκωτά σκάφη τα οποίο προέρχονταν από την Αλβανία και ήταν ύποπτα για μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ναρκέμποροι  που επέβαιναν σε ένα φουσκωτό ταχύπλοο κατάφεραν και ξεφόρτωσαν ποσότητες κάνναβης στα τουρκικά παράλια, με τις τουρκικές Αρχές να τους αντιλαμβάνονται και να αρχίζουν  να τους καταδιώκουν. Κατάφεραν όμως και ξέφυγαν με αποτέλεσμα να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Αμέσως δράση ανέλαβε το Λιμενικό.

Κινητοποιήθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λέσβου 10 περιπολικά σκάφη, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού καθώς επίσης ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο της Frontex. Επίσης κινητοποιήθηκε και η ομάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού εφαρμόζοντας τους κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις. Τελικά έπειτα από προειδοποιητικές βολές ελεύθερου σκοπευτή, το  ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε, ενώ συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία επέβαιναν σε αυτό.Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άτομα αλβανικής καταγωγής ενώ το τρίτο άτομο φέρει ιταλικό έγγραφο.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι τρεις συλληφθέντες κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

Δείτε επίσης: Πώς επιχειρούν τα "βατράχια" του Λιμενικού

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019, 20:01