Τον Δ. Κουφοντίνα επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015, 18:15
Τον Δ. Κουφοντίνα επισκέφτηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα
Υπό ισχυρή αστυνομική φύλαξη νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Λαμίας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς που μεταφέρθηκαν εκεί από τις φυλακές Δομοκού μετά την απεργία πείνας.

Τον χώρο όπου νοσηλεύονται οι δύο κρατούμενοι, στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, επισκέφθηκε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, η οποία σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό starfm στη Λαμία σημείωσε ότι «με αντιμετώπισαν με πολλή ευγένεια και πολιτισμό ομολογώ. Εγώ πήγα με όλη την καλή διάθεση να δω την κατάσταση και να διαβεβαιώσω για δύο πράγματα που είχαμε εξαγγείλει. Για την κατάργηση των φυλακών Γ’ τύπου, για πιο ανθρώπινες συνθήκες» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Τους διαβεβαιώσαμε, είπε η κ. Λέβα, «ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε την προοπτική μας. Προκρίνουμε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και τις διατάξεις που περιέχονται σε αυτό. Απλά μας είπαν ότι περιμένουν να κατατεθεί. Αυτή ήταν η τελευταία συζήτηση που είχαμε μαζί. Εμείς προτιθέμεθα Τρίτη ή Τέταρτη να κατατεθεί στις επιτροπές».

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνομιλία της με τον Δ. Κουφοντίνα η κ. Λέβα, σημείωσε: «Του είπα ακριβώς ποια είναι η προοπτική μας. Μου είπε ότι συμφωνεί αλλά πρέπει να συνεχίσω μέχρι να κατατεθεί το νομοσχέδιο...».

Η κ. Λέβα συμπλήρωσε ότι «είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι μπορείς να το κάνεις ή ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Επίσης δικαίωμα του καθενός είναι να επιλέγει τον τρόπο που θα διεκδικήσει μια πιο ποιοτική ζωή όπου ήταν βρίσκεται…».

Σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Φθιώτιδα δήλωσε ότι «εγώ την είδα την κατάσταση της υγείας τους καλή. Οι γιατροί μου είπαν ότι είναι καταβεβλημένοι αλλά δεν κινδυνεύουν…», ενώ σχολιάζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα δύο κελιά-θαλάμους που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Λαμίας και στα οποία φιλοξενούνται δήλωσε ότι «οι συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι μπορούν. Είναι σαφές ότι κάνουν το καλύτερο».

Διακόπτει την απεργία πείνας ο Κουφοντίνας

Το απόγευμα της Παρασκευής ο Δημήτρης Κουφοντίνας έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ότι διακόπτει την απεργία πείνας. Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο indemedia και eksegersi.

H ανακοίνωσή του:


«Μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ικανοποιεί τα βασικά αιτήματά μας, διακόπτω την από 2 Μαρτίου απεργία πείνας.

Ο αγώνας συνεχίζεται.
Δημήτρης Κουφοντίνας
Νοσοκομείο Λαμίας
27/3/2015».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015, 18:15