Του έκοψαν περισσότερες από 100 ρίζες ελιές

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018, 04:35
Του έκοψαν περισσότερες από 100 ρίζες ελιές
Έκρυθμη, σε ιδιαίτερα ανησυχητικό βαθμό, είναι η κατάσταση σε χωριά του Ηρακλείου, όπου ορισμένοι κτηνοτρόφοι, προκειμένου να επικυριαρχήσουν, προκαλούν καταστροφές σε περιουσίες, σε βάρος καθ’ όλα έντιμων ανθρώπων, οι οποίοι απλώς δεν υποχωρούν στην πρόθεσή τους να καταλάβουν περιουσίες με το αζημίωτο.

Στην αγροτική περιοχή Μέλισσα του Δήμου Γόρτυνας, πριν φτάσουμε στο χωριό Άγιος Θωμάς, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο, ένας γνωστός… άγνωστος έκοψε μεγάλες ελιές ενός αγρότη.

Το βράδυ των Χριστουγέννων έγινε το κόψιμο, όπως πέρυσι έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Περισσότερες από 100 ρίζες ελιές ηλικίας άνω των 35 ετών έκοψαν σε έναν χρόνο, με τον ιδιοκτήτη να βρίσκεται σε απόγνωση.Μια απόγνωση που εντείνεται διότι δεν μπορεί να κάνει καταγγελία κατά συγκεκριμένου προσώπου χωρίς στοιχεία, ενώ πρέπει να απευθυνθεί στο δασαρχείο, γιατί η αστυνομία το κατατάσσει στις αγροτικές ζημιές.

Γίνεται αντιληπτό ότι το δασαρχείο ούτε στοιχεία μπορεί να συλλέξει, καθώς δεν έχει την τεχνογνωσία, ούτε ανακριτική διαδικασία να ακολουθήσει.Έτσι όλοι αυτοί που έχουν μάθει να λειτουργούν τη νύχτα με αυτόν τον τρόπο είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να έχουν καμία επίπτωση.

Είναι καιρός τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και οι βουλευτές να αναλάβουν πρωτοβουλία για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, πριν να είναι αργά.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018, 04:38