Στιγμές αγωνίας έζησαν, το βράδυ της Κυριακής, οι επιβάτες πτήσης από την Αθήνα για την Κεφαλονιά. Μια πτήση που κανονικά θα διαρκούσε λίγα λεπτά, κράτησε… ώρες γεμάτες τρόμο και αγωνία.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι επιβάτες, η πτήση 260 της Sky Express απογειώθηκε με πολύωρη καθυστέρηση από το “Ελευθέριος Βενιζέλος” και λίγη ώρα αργότερα, ο πιλότος ενημέρωσε ότι είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 90 άτομα, έκανε δύο αποτυχημένες απόπειρες προσέγγισης, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας, πριν καταφέρει τελικά να προσγειωθεί περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα.

Η πτήση 260 ήταν προγραμματισμένη να φύγει στις 17:45 το απόγευμα της Κυριακής (22.12.2019) αλλά λόγω καιρού το αεροπλάνο, τελικά, απογειώθηκε περίπου στις 22:00 το βράδυ.

«Όταν μπήκαμε στο αεροπλάνο, με την απογείωση, χωρίς να έχει πάρει το τελικό ύψος που παίρνει συνήθως μια πτήση εσωτερικού, μετά από περίπου πέντε με επτά λεπτά, μας ανακοίνωσε ο πιλότος ότι επιστρέφουμε επειγόντως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω τεχνικής βλάβης», είπε ο Παναζιώτης Λέζος, ένας από τους επιβάτες, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο OPEN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή, είπε ο επιβάτης, υπήρξε μια ανησυχία, αλλά όχι πανικός. Όταν όμως το αεροπλάνο άρχισε να τραντάζεται από τις αναταράξεις, τα πράγματα άλλαξαν. Επί 40 λεπτά το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Αθήνα και προσπαθούσε να κάνει προσγείωση.

«Το αεροπλάνο είχε μπει στον άξονα του διαδρόμου για να προσγειωθεί, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό και τότε ο πιλότος αποφάσισε να το σηκώσει. Και αυτό νομίζω ήταν που μας έσωσε» είπε ο επιβάτης, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του πιλότου ηρωική.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης