Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το πρόβλημα με τις δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων από φόλες στον Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σε Ορμύλια και Παλαιόχωρα. Πρόκειται για σκυλιά που με φροντίδα του Δήμου έχουν στειρωθεί, ταυτοποιηθεί και εμβολιαστεί, σύμφωνα με το halkidikinow.gr. Επίσης έχουν παρατηρηθεί και περιστατικά όπου δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς έχουν υποστεί δηλητηρίαση από τις φόλες που πετούν ασυνείδητοι. Για τον λόγο αυτό συνιστάται η ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στους κατόχους κατοικίδιων ζώων αλλά και στα παιδιά που κινούνται σε αυτές τις περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Δήμος Πολυγύρου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες ενέργειες και προειδοποιεί πως οι ένοχοι θα υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες από το νόμο, καθώς το αδίκημα της κακοποίησης και θανάτωσης ζώου διώκεται ποινικά. Η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να βάλει οριστικό τέλος σε αυτήν τη μορφή εγκληματικότητας, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στον δήμο μας. Σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές θα στραφούμε με συνοπτικές διαδικασίες κατά αυτών που διαπράττουν αυτό το απεχθές ποινικό αδίκημα, έτσι ώστε να οδηγούνται άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης» ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος.

«Καλούμε δε τους πολίτες του Δήμου να καταγγέλλουν επώνυμα κάθε τέτοια παραβατική συμπεριφορά, ονοματίζοντας και τους δράστες» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης